Gaziantep Yüksek İstişare Kurulu Toplandı

Gaziantep'i çok daha ileri bir hedefe taşımak için faaliyet gösteren Gaziantep'i Geliştirme Vakfı'na (GAGEV) bağlı hizmet veren Yüksek İstişare Kurulu, Gaziantep'in sorunlarını masaya yatırmaya devam ediyor

  Gaziantep ' i çok daha ileri bir hedefe taşımak için faaliyet gösteren Gaziantep ' i Geliştirme Vakfı ' na ( GAGEV ) bağlı hizmet veren Yüksek İstişare Kurulu , Gaziantep ' in sorunlarını masaya yatırmaya devam ediyor .
Geçtiğimiz yıl 3 toplantı ile Gaziantep için projeleri , sorunları ve çözüm önerilerini ele alan Kurul , 2010 yılının ilk toplantısında , " Gaziantep ' e Vizyon Projeler Konusu ' nu ele aldı .
Kurul toplantısına ayrıca , Eski Milli Eğitim Bakanları Hasan Celal Güzel , Vehbi Dinçerler , Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı , GTO Başkanı Mehmet Aslan , GSO Başkanı Nejat Koçer , İlçe Belediye Başkanları , Kurum temsilcileri ve üyeler katıldı .
Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı Başkanlığındaki toplantının açılış konuşmasını yapan , GAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Asım Güzelbey , gerek Gaziantep ' te gerekse şehir dışında yaşayan Gazianteplilerin iştirakleri ile oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu ' nun , kenti daha ileriye götürme misyonu üstlendiğini belirtti .
Başkan Güzelbey , " Bu hafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası nedeniyle otellerini doluluk oranı artacaktır . Gaziantep ' e otomotiv sektörünü çekmek için çalışıyoruz . İletişimde olduğumuz ülkelerle çalışmalarımız sürüyor . Sadece Avrupa ülkeleri ile değil , Kuveyt , İran gibi ülkelerle ile de Kültür faaliyetlerimiz sürüyor " dedi .
Yapılan ve yapılacak olan faaliyetleri anlatan Başkan Asım Güzelbey , Amerika ' da yapılan bir araştırma sonucu , Gaziantep ' in gelişen şehirler sıralamasında 9 . sırada olduğunu hatırlatarak , " Önümüzdeki günlerde yapılacak projelerimiz var . Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bildiğiniz gibi Bey Mahallesine kayıtlı idi . Uzun araştırmalarımıza rağmen Atatürk ' ün oturduğu evi bulamadık . Ama Adil Konukoğlu bize . Atatürk evi yapmamız şartıyla mahalledeki bir evin mülkünü bağışladı ve burayı biz Atatürk evi yapacağız .
Ayrıca 2 tane daha köprülü kavşak projemiz var . Çöpten enerji üreten Türkiye ' de ilk Belediyeyiz . Bu sistem ile şu anda 5 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretebiliyoruz . Bunların dışında Gaziantep ortak Akıl Platformu ( GAOAP ) adı altında bir yer yapıyoruz . Burasını Haziran ya da Temmuz ayında hizmete açmayı planlıyoruz . Bu yerde hemşeri derneklerimiz eğitim ve kültür çalışmaları yapacaklar . Ayrıca kardeş şehirlerimize bir yenisini daha ekledik . Bu şehir Ürdün ' ün İrbid şehridir .
Haziran ayında hemşeri derneklerimiz ile festival parkta bir festival düzenlemeyi düşünüyoruz . Burada hemşeri derneklerimiz kendilerine özgü şeyleri yapıp satabilecekler "
Daha sonra bir sunum yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise , " Proje ortaklığını KOSGEB ve GTO ' nun yaptığı Gaziantep ve Bölge KOBİ ' lerinin innovasyon kapasitesinin geliştirilmesi projemiz var . Gaziantep Turizm Yatırım Merkezi projemiz de var . Kalkınma ajansından kaynak bulabilirsek bunu yapacağız . Gaziantep portalı üzerinde çalışmalarımız sürüyor . Bu bir süreç işidir . Bu projeleri birleştirip projeler için gayret çaba sarf edeceğiz " diye konuştu .
Daha sonra söz alan GSO Başkanı Nejat Koçer de , vizyon değişikliğini çok önemsediklerini ifade ederek , " Her kurum mutlaka bir proje üretmeli . Son 10 yılda çok mesafe kat ettik . Birçok proje olduğunu görmek mutluluk verici bir olaydır . Beraber yürüttüğümüz projeler bugün daha anlamlıdır . Proje yapılan yerler dünde vardı ancak bu kadar proje yapılmamıştı . Kent vizyonunu önemsediğimizi söylemek istiyorum . Ortak kent vizyonu bir kültürdür diye düşünüyorum " şeklinde konuştu .
Sunumlardan sonra söz alan kurul üyelerinden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da konuşmasında yapılan projeleri anlatarak , " Gece yatarken Gaziantep için ne yapabiliriz diye düşünüyoruz . Bunu bilmek çok güzel bir duygudur diye düşünüyorum . Gaziantep için düşündüğümüz kentsel dönüşüm projesi var . Bu proje ile 35 bin konut yenilenecek " ifadelerini kullandı .
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise , " Her kurumun kendine göre stratejik planı var . Bunları yaparken şehrin planını da göz önünde bulundurmak gerekir . Alt yapı çalışmaları var . Bunlar yapılırken şehrin stratejik planı göz önünde bulundurulursa çalışmalar daha verimli olacaktır " dedi .
Ekim ayından beri MOBESE sisteminin devrede olduğunu belirten Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ise , " Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde Polis merkezi kurulmasına ihtiyaç var . Bunu burada belirtmek istiyorum . Geçtiğimiz günlerde kutladığımız polis haftasında , Gaziantep ' te yaşayan istiklal madalyalı polislerin fotoğraflarını bulup billboardlara astık " dedi .
İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz da yaptığı açıklamada , Özel İdare olarak eğitimden sağlığa birçok proje yaptıklarını kaydederek , " Önümüzdeki günlerde Şehrimize Olimpik Yüzme Havuzu yapmak için çalışmaları başlatacağız . AB kaynaklı projeler yapmaya devam ediyoruz " diye konuştu .
Yapılan konuşmaların ardından kurulu üyelerinin dilek ve temennileri ile toplantı devam etti .
( HÖ-HE-Y )