Adana'da 'Cono Operasyonu': 40 Gözaltı Adana

-ADANA'DA 'CONO OPERASYONU': 40 GÖZALTI ADANA (A.A) - 20.04.2010 - ADANA'DA UYUŞTURUCU SATIŞINA YÖNELİK, KAMUOYUNDA 'CONO AŞİRETİ' OLARAK BİLİNEN-ADA

 

-ADANA ' DA ' CONO OPERASYONU ' : 40 GÖZALTI

ADANA ( A . A ) - 20 . 04 . 2010 - Adana ' da uyuşturucu satışına yönelik , kamuoyunda ' cono aşireti ' olarak bilinen insanların yaşadığı mahallede , Özel Harekat ekiplerinin de aralarında bulunduğu bin polisin katılımıyla operasyon düzenlendi .

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ( KOM ) Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler , son dönemde artan uyuşturucu ticaretiyle ilgili , ' torbacı ' diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı .

Yapılan istihbarat çalışmaları sonucu , ekipler , ' Cono aşireti ' mensuplarının uyuşturucu satışı ve Hint keneviri ekiminde aktif rol aldığını belirledi .

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ' in talimatıyla Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Uçkan ve KOM Şube Müdürü Ahmet Mithat Dobur , sürekli kavgaların yaşandığı , sabıkalıların yoğunlukla barındığı Ulubatlı Hasan Mahallesi ' ne operasyon planı hazırladı .

Kesmez ' in de dün akşam incelediği operasyon planını onaylamasının ardından KOM , Asayiş , Terörle Mücadele , Özel Harekat , Çevik Kuvvet , Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Yüreğir Emniyet Müdürlüğü ekipleri , saat 03 . 30 ' da , mahallede önceden belirlenen 60 adrese baskın düzenledi .

Çevik Kuvvet ekiplerinin sokak girişlerinde önlem aldığı mahallede , önceden tespit edilen evlerin bulunduğu 6 sokak , özel harekat ekipleri tarafından kuşatıldı . Mersin ve Ceyhan ' dan alınan destekle 10 narkotik dedektör köpeği de aramalara katıldı .

Havadan helikopter desteğinin de sağlandığı , bin polisin katıldığı operasyonda , çok miktarda uyuşturucu ve çok sayıda silah ele geçirildi . Ele geçirilen malzemeler , Emniyet Müdürlüğüne götürüldü .

Operasyonda , uyuşturucu bulundurdukları , sattıkları belirlenen ve haklarında arama kararı bulunan toplam 40 kişi gözaltına alındı . Zanlılar , Adana Adli Tıp Biriminden , sağlık raporu almalarının ardından Emniyet Müdürlüğüne getirildi . Zanlılardan bazılarının kucaklarında bebekleriyle geldikleri gözlendi .

20 . 04 . 2010 09 : 38 : 10