Trabzon Dtm Yeni Yönetim Kurulu Toplandı

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nin (DTM) yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını bugün DTM'de yaptı.

Trabzon DTM'nin Başkanlığı'na Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık seçildi. Birinci Başkan Yardımcılığı'na İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nden İstanbul Ticaret Odası temsilcisi Abdullah Çınar, ikinci Başkan Yardımcılığı'na ise Trabzon Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu seçildi. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Başkanlığı'nda toplanan Trabzon DTM'nin yeni Yönetim Kurulu, bugüne kadar süre gelen çalışmaları değerlendirirken, geleceğe yönelik yapılmakta olan projeler üzerinde de fikir alış-verişinde bulundu.
Trabzon Dünya Ticaret Merkezi, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ortaklığında kurularak 2003 yılında yapılan açılışın ardından bölgeye hizmet vermeye başlamıştı. Ortaklığın Trabzon kanadı, Trabzon İl Özel İdaresi, Trabzon Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ve Kaşüstü Belediyesi'nin ortaklığında oluşmuştu.
Trabzon'un uluslararası ticaretten Türkiye adına daha fazla pay almasını hedefleyen Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde şuana kadar modern bir fuar tesisi ve 5 yıldızlı bir otel bugüne kadar hizmete alınırken, yakın zamanda da alış-veriş biriminin açılışı gerçekleştirilecek. 100 dönüm arazi üzerine kurulan Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde diğer bölümlerinde tamamlanmasına devam ediliyor.