Toyota rekor cezayı ödeyeceğini açıkladı

Dünyanın önde gelen otomobil firmalarından Toyota'nın, araçlarındaki arızalı gaz pedallarından Amerikan hükümetini 4 ay geç bilgilendirdiği için 16,4 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etmesinin beklendiği bildirildi

Toyota rekor cezayı ödeyeceğini açıkladı
  Amerikan medyasında yer alan haberlere gö ; re , ABD Ulaştırma Bakanlığından isminin aç ; ıklanmasını istemeyen ü ; st dü ; zey bir yetkili , firmanın hü ; kü ; mete , 16 milyon 375 bin dolarlık cezayı ö ; demeyi kabul ettiğine dair ilgili yasal dokü ; manları bugü ; n imzalayacağını sö ; ylediği belirtildi .

Amerikan hü ; kü ; metinin bir otomobil firmasına kestiği en bü ; yü ; k cezaya maruz kalan Toyota ' nın , konuyla ilgili anlaşmanın resmen duyurulmasının ardından 30 gü ; n iç ; inde sö ; z konusu cezayı ö ; demesi gerekiyor .

Yetkili , anlaşmanın , Toyota ' yı , arızalı gaz pedalı sorunuyla alakalı herhangi bir cezai ya da hukuki sorumluluktan muaf tutmadığını da ifade etti .

ABD Ticaret Bakanlığına bağlı Ulusal Otoyol Trafik Gü ; venlik İdaresi , Toyota ' dan edindiği belgelere dayanarak , firmanın arızalı gaz probleminden en az geç ; en eylü ; l ayında haberdar olduğu yö ; nü ; nde kanıtlar ortaya ç ; ıkarmıştı . Firma , arızalı araç ; ları geri ç ; ekeceği aç ; ıklamasını ise bundan 4 ay sonra , geç ; en ocak ayında yapmıştı .

ABD ' deki federal dü ; zenlemelere gö ; re , otomobil firmalarının , ü ; rü ; nlerinden birinde bir gü ; venlik noksanı tespit etmelerinin ardından 5 iş gü ; nü ; iç ; erisinde hü ; kü ; meti durum hakkında bilgilendirme yü ; kü ; mlü ; lü ; ğü ; bulunuyor .

Yetkili , ' ' Toyota , cezayı ö ; deyerek , bu gü ; venlik noksanını hukuka aykırı biç ; imde Ulusal Otoyol Trafik Gü ; venlik İdaresinden gizleme sorumluluğunu kabul ediyor ' ' dedi .

Amerikan hü ; kü ; meti , bir otomobil firmasında bugü ; ne kadar ki en bü ; yü ; k cezayı 2004 yılında yaklaşık 1 milyon dolarla , ö ; n cam sileceğiyle alakalı bir konudan dolayı General Motors ' a kesmişti .