Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde Müftülük tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

  Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında Karapürçek İlçesinde Müftülük tarafından Serhatlıoğlu Tesislerinde bir etkinlik düzenlendi . Etkinliğe Karapürçek Kaymakamı Haktan Gökçekuyu , Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan , Karapürçek belediye başkanı Orhan Yıldırım , İlçe Müftüleri , Din adamları ve vatandaşların katılımı gerçekleşen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı .
Kur ' an-ı Kerim , ardından ilahiler okundu . Muhammet Tarım adındaki çocuğun okuduğu Muhammet Şiiri herkesi duygulandırdı .
Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan etkinlikte yaptığı konuşmada " Hz . Peygamberin dünyaya gelişi Cenaba-ı Hakkın insanlığa büyük bir lütfüdür . İnsanlık yaratılış gayesini nereden gelip nereye gittiğini , dünya ve ahirette mutlu olmanın yollarını ondan öğrendi . Değerli ve erdemli olmanın ne demek olduğunu o öğretti insanlığa . Bunun farkında olan milletimiz her yıl büyük bir heyecanla Hz . Peygamberimizin ( S . A . V ) getirmiş olduğu ilahi mesajı bütün yönleriyle anlamak , insanlığa sunduğu örnek ahlakını benimsemek , ona duyulan sevgiyi gönüllerden sözlere , sözlerden davranışlara dönüştürmek düşüncesiyle onun dünyaya gelişi , Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır " dedi
Etkinliğin sonunda gelen vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıtıldı .