Kırgızistan demokrasiye geçiyor

Kırgızistan'da çıkan ayaklanmaların ardından ülke yönetimini geçici olarak ele alan hükümetin Başbakan Yardımcısı Omurbek Tekebayev pazartesi günü açıklayacakları yeni Anayasa ile ve parlamenter demokrasiye geçileceğini dile getirdi.

Kırgızistan demokrasiye geçiyor
  Tekebayev , ' Parlamentoda bir siyasi partinin 50 ' den fazla milletvekili olmasını da sınırlandırıyoruz . Siyasi tekel anlayışını da kaldırmak istiyoruz . ' dedi .

Yü ; ksek Seç ; im Kurulu ' nun da yeniden yapılandırılacağını kaydeden geç ; ici Hü ; kü ; metin Yardımcısı , ' Komisyonunun ü ; ç ; te birini sivil toplum , ü ; ç ; te birini siyasi partiler ve ü ; ç ; te birini de Birleşmiş Milletler gö ; zlemcileri belirleyecek . Seç ; imler halk tarafından yapılacak , gü ; venilir ve şeffaf olacağından eminim . ' değerlendirmesinde bulundu .

Yeni anayasa iç ; in Haziran ayında referanduma gidileceğini kaydeden Tekebayev , ' Ardından parlamento cumhurbaşkanlığı seç ; imlerine gidilecek . ' bilgisini verdi . Geç ; ici hü ; kü ; met en ç ; ok altı ay iç ; inde yeni cumhurbaşkanının seç ; ilmesini ve yeni parlamentonun oluşturularak hü ; kü ; metin kurulmasını hedefliyor .

Geç ; ici Hü ; kü ; met Başkanı Roza Otunbayeva da dü ; n yaptığı aç ; ıklamada gö ; revlerinin ü ; lkede insan hakları , ifade ö ; zgü ; rlü ; ğü ; ve demokrasinin gü ; ç ; lendirilmesi olduğunu kaydetti . Bakiyev dö ; neminde kapatılan radyo , televizyon ve gazeteler de yeniden ç ; alışmalarına başladı .