İzmir Esnafı'nda Genel Kurula Doğru

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, 16 Mayıs'ta yapılacak genel kurul öncesi, toplantı yaptığı ilçelerdeki esnaf odalarının tamamının desteğini aldı

İzmir Esnafı'nda Genel Kurula Doğru
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, 16 Mayıs'ta yapılacak genel kurul öncesi, toplantı yaptığı ilçelerdeki esnaf odalarının tamamının desteğini aldı. 5 ayrı bölge toplantısına katılan 46 oda başkanının Birlik seçimlerinde Zekeriya Mutlu'yu destekleyeceklerini açıklayan deklarasyona eksiksiz imza atması ve her toplantıya İzmir'den 60'ın üzerinde oda başkanının katılması, Birlik Başkanı Mutlu'nun yüzünü güldürdü. Kemalpaşa ve Tire'de yapılan toplantılar da diğerlerinden farklı olmadı. Oda başkan ve yöneticilerinin desteğini alan Mutlu, esnaf teşkilatına hizmet vermekten onur duyduğunu söyledi.
Kemalpaşa'da yapılan bölge toplantısına Armutlu, Ören, Kemalpaşa ve Bağyurdu'ndaki meslek odalarının yanı sıra, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakaya ile Armutlu ve Kemalpaşa'daki taşıma kooperatiflerinin yöneticileri de katıldı. Zekeriya Mutlu'nun çalışmalarını takdirle izlediğini kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakaya, Birlik seçimlerinde Mutlu'ya başarılar diledi. Tire'deki toplantıda ise ilçedeki 9 odanın başkan ve yöneticileri hazır bulundu. İzmir'den gelen 60'a yakın oda başkanının her iki toplantıya da katılarak Mutlu'ya destek vermeleri ise dikkat çekti.
Oldukça coşkulu geçen toplantılarda Kemalpaşa'da Şoförler Odası Başkanı Osman Gençay, Tire'de Esnaf Odası Başkanı Ümit Ünalmış, bölgelerindeki odaların Birlik kongresinde Zekeriya Mutlu'yu destekleyeceklerini içeren bildiriyi okudular. Ortak bildiri'de, 'Onursal başkanımız Mehmet Ali Susam'dan devir aldığı görevi başarıyla sürdüren, Birliğe saygınlık kazandıran, kesimimizi her platformda başarıyla temsil eden sayın Zekeriya Mutlu'nun liderliğimizi yapmasından onur duyuyoruz. Gün birlik beraberlik günüdür. Sayın Zekeriya Mutlu ile beraber olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Gönlümüz, gücümüz sayın Mutlu ile beraberdir" ifadeleri yer aldı.
Destek bildirisine Kemalpaşa'da Şoförler Odası Başkanı Osman Gençay, Esnaf Odası Başkanı Temel Küçük, Bağyurdu Şoförler Odası Başkanı Deyhan Şirin, Armutlu Esnaf Odası Başkanı Gürhan Adar, Ören Esnaf Odası Başkanı Osman Ortak, Tire'de Kahveciler Odası Başkanı Nihat Kolay, Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Kantur, Berberler Odası Başkanı Saim Kabaağaçlı, Esnaf Odası Başkanı Ümit Ünalmış, Lokantacılar Odası Başkanı Necat Sertdemir, Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Kaşan, Otobüsçüler Odası Başkanı Zeki Sessiz, Terziler Odası Başkanı Tayfur Etiğ imza koydu. Yurtdışında olduğu için toplantıya katılamayan Tire Şoförler Odası Başkanı Ali Çulcu'nun yerine ise, odayı temsilen başkanvekili Ahmet Erten imza attı.
Esnaf teşkilatının jestleri karşısında duygulandığı gözlenen Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf yöneticilerine sevgi ve saygıyla yaklaşmaya özen gösterdiğine dikkat çekti. Mutlu, 'Bugüne kadar hep beraberdik. 16 Mayıs'taki kongremizde yaptığımız çalışmaların hesabını vereceğiz, Allah'ın izniyle beraberliğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Birlik Başkanlığını büyük bir gururla yaptığını kaydeden Mutlu, "Bölgelerdeki esnaf yöneticilerinin samimi yaklaşımları, sevgi dolu jestleri, ortak beyanları karşısında sevinmemek, duygulanmamak mümkün değil. Görev yaparken herkesin işine koşmaya, aynı saate ve güne denk gelmediği takdirde tüm genel kurullara katılmaya özen gösterdim. Eksik veya yanlış yapmış olabilirim ama uyarıldığım zaman eksiklerimi tamamlamaya, yanlışlarımı düzeltmeye, bu şekilde verdiğim hizmetin kalitesini artırmaya çaba gösterdim. Makamlar geçicidir. Görev yaparken asıl olan, gösterdiğiniz sevgi ve beraberliktir. Bir yöneticinin tek beklediği, görevden sonra iyi anılmaktır. Bu düşüncelerle görev yaparken tarlaya sevgi tohumlara ekmeye önem veriyorum. Herkesin birbirini candan kucaklaması gerektiğini düşünüyorum. İzmir'den gelen ve her bölge toplantısında bizi yalnız bırakmayan iki otobüs dolusu oda başkanı, ilçelerin Belediye başkanları, yerel yöneticileri katılımlarıyla beni onurlandırıyor. Ben esnaf sanatkarlara ve böylesine güzel ve ulvi duygulara sahip olan esnaf yöneticilerine hizmet vermekten gurur duyuyorum" diye konuştu.