Şanlıurfa'da 100 Bin Kişiye Tirit Ziyafeti

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 100 bin kişiye tirit ziyafeti verildi. Dünyada eşi benzeri olmayan tirit ziyafeti Türkiye'nin sadece Şanlıurfa ilinde verildi.

  Şanlıurfa Valiliği , Belediye ve İl Müftülüğü ' nün organizesinde Gönüllü Kuruluşlar Aşevi tarafından hazırlanan tirit yemeği , Hz . İbrahim Peygamber Camii ve Dergah Camii avlusunda vatandaşlara dağıtıldı . Yaklaşık 7 saat süren tirit dağıtımında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar saatlerce sıra bekledi . Tirit ziyafetine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan , Emniyet Müdürü Sabri durmuşlar . Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe , İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu , Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlusu Ali Topal ve çok
sayıda vatandaş katıldı . Tirit yemeği için 30 adet dana , 180 koyun , 25 bin ekmek , 3 ton yoğurt , 2 ton limon ve 1 ton sarımsak kullanıldı . 200 kişinin onlarca kazanda hazırladığı tirit sabah ezanıyla birlikte Şanlıurfalılara dağıtıldı .
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz tirit yemeği dağıttıklarını belirten Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Sorumlusu Ali Topal , 100 bin kişinin açılan sofradan istifade edeceğini belirtti . Topal , Dünyada eşi benzeri olmayan bir tek tirit ziyafetinin Şanlıurfa ' da olduğunu söyledi . Topal , " Bildiğiniz üzere bu tirit ziyafetimiz sadece Şanlıurfa ' ya mahsus bir gelenektir . Yaklaşık 12 yıldan beridir devam ediyor . Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tirit ziyafetini Şanlıurfalı olarak bizler yapıyoruz .
Burada Valiliğimizin , Belediyemizin , Müftülüğümüzün , Gönüllü Kuruluşlar Aşevinin ve Şanlıurfalıların tümünün katkısı var . Kutlu Doğum Haftasında dünya da eşi benzeri olmayan tirit ziyafeti Şanlıurfa ' da oluyor . Yaklaşık 100 bin kişiye yakın bir katılım bekliyoruz . Bu beklememizde de haklılık derecemiz vardır . Yaklaşık 30 baş büyük hayvan , 180 tane küçük baş hayvan kestik , 25 bin ekmek kullanılmış . Bu ekmeğin 25 bini kayıtlı daha fazlası da olabilir . 3 ton yoğurt , 2 ton limon ve 1 ton da sarımsak kullandık .
Bu kestiğimiz etler 10 tona yakın olduğundan dolayı , o da her insanın tabağına 100 gram et gelse 100 bin kişiye dağıtılmış oluyor . Yemeklerin hazırlanmasında yaklaşık 200 kişi görev aldı , bugün 4-5 gündür görevdeler . Bugün 200 ' ün üzerinde görevli çalışmaktadır . Bu kalabalığın aynısı Dergah Camisinde de var . Tirit ziyafetimiz yaklaşık 7 saat sürmektedir . 8 yerden dağıtım yapılıyor . Kuyruğun uzaması bizi sevindiriyor . 1 Kilometreye yakın şuan kuyruk sırası var . 1 kilometre de Dergah Camisinde kuyruk sırası
var . Toplam 2 kilo metre kuyruk oluyor . Böyle bir etkinliği vatandaşlarımızın katılım göstermesi bizi hayli sevindiriyor . Bunun sebebi ise yemek değildir . Yalnız Peygamber Efendimizin ruhuna yapılan bir ziyafete katılıp , o havayı teneffüs etmek istiyorlar kardeşlerimiz . O sıraya giren kardeşlerimize de teşekkür ediyorum " dedi .
Tirit ziyafetine katılan vatandaşlar ise , " Bugün Peygamber Efendimizin Doğum günü olduğu için çok mutluyuz . Her yıl böyle faaliyetlerin düzenlenmesini istiyoruz . Burada bütün emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz "