Kktc'de Cumhurbaşkanı Seçimi Yarın Lefkoşa

-KKTC'DE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ YARIN LEFKOŞA (A.A) - 17.04.2010 - KIBRIS TÜRK HALKI, YARIN SANDIK BAŞINA GİDEREK, GELECEK 5 YIL İÇİN GÖREV YAPACAK YEN

 

-KKTC ' DE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ YARIN

LEFKOŞA ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - Kıbrıs Türk halkı , yarın sandık başına giderek , gelecek 5 yıl için görev yapacak yeni cumhurbaşkanını seçecek .

Saat 08 . 00 ' de başlayacak oy verme işlemi saat 18 . 00 ' e kadar sürecek . Sandıkların kapanmasının hemen ardından oy sayımına başlanacak .

Resmi olmayan seçim sonuçlarının saat 19 . 00 gibi belli olması bekleniyor .

KKTC genelinde kurulacak 629 sandıkta toplam 164 bin 74 seçmenin oy kullanacağı seçimde 2 bin kişi görev yapacak . Seçmen , cep telefonu ile oy kullanamayacak .

Propaganda bugün saat 18 . 00 ' de sona erecek ve bu saatten sonra seçmenin oyunu etkilemeye yönelik yayın yapılamayacak .

Seçime , 6 ' sı bağımsız 7 aday katılıyor . Seçime , Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi ' nin ( UBP ) adayı Derviş Eroğlu , Cumhurbaşkanı ve bağımsız adayı Mehmet Ali Talat , bağımsız adaylar Tahsin Ertuğruloğlu , Mustafa Kemal Tümkan , Arif Salih Kırdağ , Zeki Beşiktepeli ve Ayhan Kaymak katılıyor .

Derviş Eroğlu bugüne dek 4 , Mehmet Ali Talat 3 , Zeki Beşiktepeli ve Arif Salih Kırdağ ise 2 ' şer kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday oldu . Ayhan Kaymak ise , yarın yapılacak seçimle birlikte 5 . kez aday oluyor . Tahsin Ertuğruloğlu ve Mustafa Kemal Tümkan ise ilk kez aday oluyor .

Bir adayın seçimi kazanabilmesi için geçerli oyların yüzde 50 ' den fazlasını alması gerekiyor . Hiçbir aday bu oyu alamazsa en çok oyu alan iki aday , bir hafta sonra ikinci turda yeniden seçime gidecek ve en çok oyu alan aday seçimi kazanmış olacak .

Seçim yarışının , Derviş Eroğlu ile Mehmet Ali Talat arasında geçmesi bekleniyor . Her ikisi de seçimi ilk turda kazanacağı görüşünde . Anketler , Eroğlu ' nu önde gösteriyor . Eroğlu ve Talat , son mitinglerini dün akşam Lefkoşa ' da düzenledi .

Seçim günü uygulanacak seçim yasakları uyarınca , yarın alkollü içki satılamayacak , verilemeyecek ve içilemeyecek ; restoranlarda da içki servisi yapılamayacak . Seçim günü , emniyet ve asayişi sağlamakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak .

17 . 04 . 2010 11 : 38 : 57