Büyükşehir, Eshot Ve İzsu Faaliyetlerine Onay

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2009 Yılı Faaliyet Raporları, Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında oy çokluğu ile kabul edildi.

Büyükşehir, Eshot Ve İzsu Faaliyetlerine Onay
  Üç kurumun da geçtiğimiz yıla ait faaliyetlerinin değerlendirildiği 5 buçuk saatlik toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , öncelikle Büyükşehir Belediyesi Faaliyet Raporu ' na ilişkin söz aldı . İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin Türkiye Cumhuriyeti yasalarına bağlı bir kamu kuruluşu olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu , " Diğer kamu kurumları nasıl yönetiliyorsa biz de öyle yönetiliyoruz . Her hesabımız hem yetkili kurumlar , hem de kendi iç birimlerimiz tarafından çok sıkı denetleniyor . Çok şükür bugüne kadar bir hata yapmadık " diye konuştu . " Dürüst Başkan " sıfatının kendisinin çıkardığı bir söylem olmadığını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu , bu onuru kendisine İzmirlilerin verdiğini söyleyerek bu imajı zedelemeye yönelik çabaları ise basit siyasi oyunlar olarak niteledi . Bazı projelerde gecikmeler olabileceğini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , Büyükşehir Belediyesi ' nin çok önemli projelere imza attığını ve bunlardan bazılarının 5 †" 10 sene sürebilecek uzun erimli projeler olduğunu belirterek , " Büyük Kanal Projesi 20 sene sürdü . İzmirliler 20 sene umutla bekledi " dedi . Başkan Kocaoğlu , Büyükşehir Belediyesi ' nde çalışan memurlara toplu sözleşme hakkı tanınması için hükümetin gerekli yasal düzenlemeyi yapması gerektiğini , aksi takdirde böyle bir uygulamayı şu anda hayata geçirmelerin hukuki yaptırımlara neden olacağını söyledi .
Üçyol - Üçkuyular ve Aliağa - Menderes hatlarında devam eden çalışmaların tamamlanması ile birlikte her gün 700 bini aşkın yolcunun raylı sistemle taşınacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , bu büyük yatırımları bir an önce hayata geçirebilmek için deniz ulaşımına yönelik projeleri bugünlere ertelediklerini kaydetti . " Büyükşehir Belediyesi ' nin bu kadar yatırıma rağmen , vadesi geçmiş bir kuruş borcu yok . Belediye ' nin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda örnek oluyoruz " diyen Başkan Kocaoğlu , hiçbir zaman kaynak yokluğundan da yakınmadığını söyledi . Başkan Kocaoğlu " Hiç parasızlıktan şikayet etmedim . Hiç para yok demedim . Benim görevim başkalarını suçlamak , mazeret üretmek değil . Benim görevim çare bulmak . Çözüm üretmek " diye konuştu .
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ESHOT Genel Müdürlüğü 2009 Faaliyet Rapuru ' na ilişkin konuşmasında ise ne engellilerin ne de 60 yaş kartı sahiplerinin yapılan yeni düzenleme ile hak kaybına uğramadığını kaydetti . Amaçlarının istismarı engellemek olduğunu belirten Kocaoğlu , başarıları nedeniyle ESHOT yönetici ve personeline teşekkür etti .
" TAHTALI BARAJI RİSKE ATILAMAZ "
İZSU Genel Müdürlüğü 2009 yılı Faaliyet Raporu görüşmeleri kapsamında da söz alan Başkan Aziz Kocaoğlu , Gördes Barajı ' ndan kente su getirecek çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi . Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , İZSU ' nun yeni bağlanan ilçelerde yaptığı arıtmalar , dere ıslahları , yenilenen su ve kanalizasyon şebekeleri gibi çalışmalarla önemli bir misyonu yerine getirdiğini ifade etti . İZSU ' nun yaptığı tüm çalışmalarda çok başarılı olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu , Çamlı Barajı ve bu havzada altın aranması çalışmalarına ilişkin görüşlerini de yineledi . Bölgede faaliyet gösterecek altın madeninin Tahtalı Barajı ' nı ve dolayısıyla tüm İzmir ' i tehdit edeceğine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu , şöyle devam etti : " Ben altın , petrol yada başka madenlerin aranmasına karşı değilim . Ama burası İzmir için çok önemli . Madencilik Komisyonu ' nda görevli milletvekillerimize durumu anlattık . Tahtalı Barajı riske atılamaz . Bu iş , gelecekte İzmir ' in taşınmasını gerektirecek kadar önemlidir . Bunu muhalefeti olmaz . Biz bu konuyu hiçbir zaman politik malzeme yapmadık " Başkan Aziz Kocaoğlu ' nun yaptığı konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi , ESHOT ve İZSU faaliyet raporları oy çokluğu ile kabul edildi .