Avrupa Konseyi Face ödülünü vermek üzere İstanbul'da

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin 16 Nisan Cuma günü yapılan Özel Boğaz Gezisi Avrupa Konseri Genel Sekreter Yardımcısı Maud de Boer-Buquicchio'nun misafirliğinde devam etti.

Avrupa Konseyi Face ödülünü vermek üzere İstanbul'da
  Avrupa Konseyi ' nin Uluslararası İstanbul Film Festivali ' nde verilen Avrupa Konseyi İnsan Hakları Film Ö ; dü ; lü ; ' FACE ' in dö ; rdü ; ncü ; yılında dü ; zenlediği İstanbul Film Festivali Ö ; zel Boğaz Gezisi ' ne aralarında Uluslararası ve Ulusal Yarışma Jü ; rileri , yabancı basın mensupları , yö ; netmenler , yapımcılar ve oyuncuların yer aldığı tü ; m Festival konuklarını katıldı .

Avrupa Konseyi ' nin en ü ; st dü ; zeyde ikinci yetkili kişisi olan Genel Sekreter Yardımcısı Maud de Boer-Buquicchio , 29 . Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında ' Sinemada İnsan Hakları ' yarışmasındaki Avrupa Konseyi Sinema Ö ; dü ; lü ; ' nü ; takdim etmek ü ; zere İstanbul ' da bulunuyor . Maud de Boer-Buquicchio , 17 Nisan Cumartesi akşamı Lü ; tfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ' nda dü ; zenlenecek İstanbul Film Festivali Kapanış Tö ; reni ' ne katılarak Sinemada İnsan Hakları Yarışması Jü ; risi tarafından seç ; ilen bir filme Avrupa Konseyi ve konseyin sinema yapım ve ortak yapımı destekleme fonu Eurimages işbirliğinde sunulan FACE ö ; dü ; l heykelciğini ve 10 . 000 Avro ' luk para ö ; dü ; lü ; nü ; takdim edecek .

Festival programında yer alan ' Sinemada İnsan Hakları Yarışması ' bö ; lü ; mü ; ne paralel olarak ayrıca 16 Nisan Cuma gü ; nü ; Akbank Sanat ' ta saat 16 . 30 ' da ' Film , İnsan Haklarının Yü ; zü ; Mü ; ? ' başlıklı bir atö ; lye ç ; alışması da gerç ; ekleştiriliyor .

Sinema yazarı Alin Taşç ; ıyan ' ın moderatö ; rlü ; ğü ; nü ; ü ; stleneceği sö ; yleşiye konuşmacı olarak bu yıl FACE İnsan Hakları Yarışması ' nın bu yılki Jü ; ri Başkanı yö ; netmen Marco Bechis , Avrupa Konseyi İşbirliği ve Hukuki İşler ve İnsan Hakları Mü ; dü ; rü ; Marja Ruotanen , Eurimages
İcra Mü ; dü ; rü ; Roberto Olla ile Uluslararası İstanbul Film Festivali Danışma Kurulu ü ; yelerinden senarist , yapımcı ve yö ; netmen Sırrı Sü ; reyya Ö ; nder katılıyor .

Yapımcı-yö ; netmenin insan haklarına dair konuları işlerken ü ; stlendiği sorumluluk ve yaratıcılıkla ifade ö ; zgü ; rlü ; ğü ; nü ; n sınırları gibi konuların da tartışılacağı sö ; yleşi ö ; ncesinde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yü ; ksek Komiserliği ' nin siparişiyle ç ; ekilen ' İnsan Hakları Ü ; zerine Ö ; ykü ; ler ' adlı projeden kısa filmler gö ; sterilecek .

İstanbul Film Festivali ' nde Avrupa Konseyi işbirliğiyle ü ; ç ; yıl ö ; nce verilmeye başlayan Avrupa Konseyi Sinema Ö ; dü ; lü ; FACE , Avrupa Konseyi ' nin değerlerini , kişisel ve siyasal ö ; zgü ; rlü ; k ve hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; ö ; nde tutan filmleri onurlandırmayı amaç ; lıyor .

Bu ö ; dü ; l Avrupa Konseyi tarafından tü ; m Avrupa ' da sadece İstanbul Film Festivali kapsamında veriliyor .