Çelebi Hindistan'a yayılıyor

Çelebi Hava Servisi, Mumbai'nin ardından Yeni Delhi'de de yer hizmetlerine başlıyor. Şirket böylece Hindistan'ın uluslararası hava trafiğinin yüzde 50'sine hizmet verecek. Sırada diğer şehirler var

Çelebi Hindistan'a yayılıyor
  52 yıl ö ; nce bir merdiven ve beş işç ; i ile kurulan Tü ; rkiye ' nin ilk ö ; zel yer hizmetleri şirketi Ç ; elebi Hava Servisi , kü ; resel oyuncu olma yolunda adım adım ilerliyor . Hindistan ' da ü ; lkenin en yü ; ksek hava trafiğine sahip 2 havalimanından biri olan Mumbai Chhatrapathi Shivaji Uluslararası Havalimanı ' nda yü ; zde 51 ' ine iştirak ettiği Ç ; elebi-Nas India ile Temmuz 2009 ' da yer hizmetleri vermeye başlayan Ç ; elebi Hava Servisi , 20 milyon yolcu kapasiteli Delhi Havalanın ' nda da 1 Haziran ' da yer hizmetleri faaliyetlerine başlayacak . Burada da yü ; zde 74 hissesine sahip olduğu Celebi Delhi Cargo Terminal Management India ile faaliyet gö ; steren Ç ; elebi Hava Servisi bö ; ylece Hindistan uluslararası hava trafiğinin yü ; zde 50 ' sine de hizmet veriyor olacak .

TÜ ; RKİYE ' Yİ GERİDE BIRAKTI


Macaristan ve Belç ; ika ' daki yatırımlarından sonra yö ; neldiği Hindistan ' daki faaliyetleriyle Tü ; rkiye ' deki iş potansiyelini geride bırakan Ç ; elebi Hava Servisi , Delhi Kargo ' da yılda 430 - 500 bin ton arası iş yapmayı planlıyor . Şirket Tü ; rkiye ' de ise yılda 340 bin ton kargo servisi veriyor . Her yıl yü ; zde 10 artan Delhi ' deki kargo kapasitesinin gelecek 10 yılda 1 milyon tona ulaşacağı tahmin ediliyor . Hindistan ' daki yatırımlarının toplam 100 milyon doları bulması beklenen şirket ö ; nü ; mü ; zdeki aylarda aç ; ılacak Mumbai kargo ihalesine de girmeyi planlıyor . Hindistan faaliyetlerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Ç ; elebi Holding Yö ; netim Kurulu Başkanvekili Canan Ç ; elebioğlu Tokgö ; z , bu ihalede şanslarının yü ; ksek olduğu kanaatinde . Tü ; rkiye ' de inatç ; ı strateji ile başarıya ulaştıklarını sö ; yleyen Tokgö ; z , Mumbai ve Delhi ' de ihaleler alınmadan ö ; nce 3 yıl uğraştıklarını dile getirerek , burada da aynı stratejiyi uyguladıklarını kaydetti . Ç ; elebi Hava Servisi ' nin radarında Kalkü ; ta , Haydarabat , Bengalore , Madras gibi dö ; rt bü ; yü ; k şehrin hava alanları da var .