Öğretmeni Ergenekon'da öğrencisi Kafes'te

Birleştirilmesine karar verilen Ergenekon ve Kafes Eylem Planı davasında ortaya çıkan gerçek şaşırttı.

Öğretmeni Ergenekon'da öğrencisi Kafes'te
Kafes Eylem Planı'nın altında imzası bulunan Albay Levent Gülman, Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin'in öğrencisi çıktı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Doktrin Kurul Başkanı iken tutuklanan Gülman, İrtica Eylem Planı'nı hazırlayan Albay Dursun Çiçek'le de Şırnak'ta amfibi taburunda görev almış. Özel operasyon birimi olan amfibi, MAK benzeri operasyonlarla biliniyor. Levent Gülman'ın tanıdıkları arasındaki bir diğer isim de Ümit Sayın.

Kafes Eylem Planının ek klasörlerinde yer alan Albay Levent Gülman'ın savcılık sorgu tutanaklarında ilginç bilgiler yer alıyor. Gülman, savcının Dursun Çiçek'i tanıyıp tanımadığı yönündeki sorusuna "Dursun Çiçek'i 1996 yılında Şırnak'ta tabur komutanım olmasından dolayı tanırım. Bizim taburumuz komando taburu olduğu için bizim bir taburumuzu Şırnak'ta görevlendirdiler. Ben 1996 yılında bu göreve katıldım. Dursun Çiçek ile 6 ay beraber çalıştık." karşılığını veriyor. Aynı dönemde Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Levent Ersöz de Şırnak'ta görev yapıyordu. Güneydoğu'daki cinayetlerle ilgili tutuklanan Kayseri Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ise 1995'te Şırnak Cizre'de tabur komutanlığı görevinde bulunuyordu.

Albay Levent Gülman'a, Ergenekon'dan gözaltına alınan ve tutuklanan şahıslardan tanıdığı olup olmadığı da soruluyor. Gülman, Ergenekon sanıklarından Muzaffer Tekin'i tanıdığını belirtiyor: "Muzaffer Tekin yüzbaşım 1985 yılında piyade okulunda teğmen iken staj bölük komutanım idi. Kendisi ile o tarihten itibaren bir temasımız ve herhangi bir samimiyetimiz yoktur."

Levent Gülman, Ergenekon sanıklarından Ümit Sayın'la, istihbarat okulunda tanıştıklarını belirtiyor: "Ankara'da İstihbarat Okul Komutanlığı'nda öğretmen iken Ümit Sayın'ın Farmakolojik Ajanlar Beyin Kontrolü konusunda ders vermesini okul komutanlığı istedi. Bu konuda koordinatör olarak beni görevlendirdiler. Bu olay 2004/2005 yıllarında oldu. O dönem İstihbarat Okul Komutanı Ali Erbay albayımız bana Ümit Sayın ile konuyu görüşmemi istedi. Bunun dışında herhangi bir irtibatım yoktur."