Kara Kartal Derbilerde Sıkıntılı İstanbul (a.a)

-KARA KARTAL DERBİLERDE SIKINTILI İSTANBUL (A.A) - 15.04.2010 - TURKCELL SÜPER LİG'DE 18 NİSAN PAZAR GÜNÜ FENERBAHÇE'YE KONUK OLACAK BEŞİKTAŞ, EZEL

 

-KARA KARTAL DERBİLERDE SIKINTILI

İSTANBUL ( A . A ) - 15 . 04 . 2010 - Turkcell Süper Lig ' de 18 Nisan Pazar günü Fenerbahçe ' ye konuk olacak Beşiktaş , ezeli rakiplerine karşı son yıllardaki lig derbilerinde genelde başarısız bir performans sergiliyor .

Fenerbahçe ve Galatasaray ' a karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte bir hayli zorlanan siyah-beyazlılar , ezeli rakipleriyle son 5 sezonda yaptığı 19 lig maçında sadece 4 galibiyet alabildi .

Ezeli rakipleriyle son 5 sezonda yaptığı 19 lig derbisinden 12 ' sini yitiren , 3 ' ünde berabere kalan siyah-beyazlılar , bu süre içinde Turkcell Süper Lig ' de taraftarlarına sadece 4 kez derbi galibiyeti izlettirebildi .

Beşiktaş , son 19 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 24 gol atarken , kalesinde ise 31 gol gördü .

' Kara Kartallar ' , son 5 sezonda , Fenerbahçe ile yaptığı 9 lig maçında sadece 1 galibiyet alabilirken , 6 kez yenilip , 2 kez berabere kaldı . Siyah-beyazlılar , Galatasaray ile yaptığı son 10 maçtan ise 3 ' ünü kazandı , 6 ' sını yitirdi , 1 ' inde de eşitliği bozamadı .

-DERBİLER FENERBAHÇE ' DEN SORULUR-

Derbi öncesi , Fenerbahçe ' nin , ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig derbilerinde galibiyet açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor .

Fenerbahçe , pazar günkü rakibi Beşiktaş ile ligde oynadığı son 9 maçtan ise 6 ' sını kazanıp , 2 ' sinde berabere kalırken , sadece son randevuyu kaybetti . Sarı-lacivertliler , Galatasaray ile oynadığı son 11 lig maçından ise 9 ' unu kazanıp , 1 ' inde berabere kalıp , yine sadece 1 ' ini yitirdi .

Ezeli rakipleri ile yaptığı son 20 lig maçında sadece 2 kez yenilen , 15 ' ini kazanan , 3 ' ünde de berabere kalan ' Sarı Kanaryalar ' , bu maçlarda rakip fileleri toplam 33 kez havalandırıp , kalesinde 15 gol gördü .

-SON 15 DAKİKAYA DİKKAT-

Derbi öncesi gözler son 15 dakikaya çevrildi .

Ezeli rakipler bu sezon ligde geride kalan 27 ' şer maçta en çok golü müsabakaların son 15 ' er dakikalık bölümlerinde atıp , yedi .

Karşılaşmaların 76 ile 90 . dakikaları arasında Fenerbahçe toplam 16 gol atarken , 12 kez de meşin yuvarlağı kendi filelerinden çıkardı . Son çeyrekte Beşiktaş ise 9 kez gol sevinci yaşarken , 6 kez yediği gole üzüldü .

-DENİZLİ , REKORA GİDİYOR-

Turkcell Süper Lig ' de Fenerbahçe ile 18 Nisan Pazar günü derbi maçında karşılaşacak Beşiktaş ' ın teknik direktörü Mustafa Denizli , bu zorlu mücadeleyle Jean Tigana ' nın rekoruna ortak olacak .

Siyah-beyazlı kulüple sözleşmesini bir sezon daha uzatan tecrübeli teknik adam , kulüp başkanı Yıldırım Demirören dönemlerinde çalışan teknik adamlar içinde en fazla lig maçı heyecanı yaşamış çalıştırıcı unvanını derbide egale edecek .

Fransız teknik direktör Jean Tigana , Demirören döneminde 55 maçla en fazla lig heyecanı yaşayan teknik direktör olurken , Mustafa Denizli de Fenerbahçe maçıyla aynı sayıda karşılaşmada görev alacak .

Yıldırım Demirören , kulüp başkanlığı döneminde Vicente Del Bosque , Rıza Çalımbay , Jean Tigana , Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli olmak üzere 5 teknik adamla çalışırken , istikrarı Denizli ile yakaladı .

-BİR MAÇ KAÇIRDI-

Beşiktaş , bu dönemde en kısa süreci Del Bosque ile yaşarken , İspanyol teknik adam 17 lig maçında görev aldı .

İspanyol çalıştırıcının ardından Rıza Çalımbay ile yola devam eden siyah-beyazlı ekip , bu çalıştırıcıyla ise 26 lig maçı oynadı . Bu iki teknik adamdan umduğunu bulamayan Demirören , Fransız Jean Tigana ile biraz da olsa istikrarı yakaladı . Tigana , 2 sezon takımın başında kalma başarısı gösterirken , 55 lig maçında görev alarak Demirören ' in en fazla karşılaşmaya çıkan teknik direktörü oldu .

Tigana ' nın ardından görev alan Ertuğrul Sağlam ise 40 lig mücadelesinde sahada yer aldı . Ertuğrul Sağlam ' ın istifası sonrası 2008-09 sezonunda 7 . haftada kulüp yönetimiyle anlaşan Denizli , bugüne dek 54 kez lig heyecanı yaşadı . Hastalığı nedeniyle ameliyat olan ve bu sezonun ikinci yarısındaki Gençlerbirliği maçında takımın başında yer alamayan Denizli , Fenerbahçe derbisinde 55 . kez sahaya çıkarak , Tigana ' nın rekoruna ortak olacak .

-DEMİRÖREN ' E TEK ŞAMPİYONLUĞU YAŞATTI-

Mustafa Denizli , Demirören döneminde kulübe tek şampiyonluğu yaşatan teknik adam unvanını da elinde bulunduruyor .

Sonradan devraldığı takımı sezon sonunda çifte şampiyonluğa ulaştıran Denizli , böylece Yıldırım Demirören ' e en büyük başarıyı yaşattı .

-EN UZUN SÜRELİ TEKNİK ADAM OLMA YOLUNDA-

Lig şampiyonluğu yanı sıra Türkiye Kupası ' nı da ilk görev döneminde kulübe kazandıran başarılı çalıştırıcı , geçtiğimiz günlerde sözleşmesini 1 yıl daha uzattı .

Denizli , yenilediği sözleşmeyle 3 sezona yakın bir süre takımın başında kalacak ve Yıldırım Demirören ' in en uzun süre çalıştığı teknik adam olacak .

15 . 04 . 2010 10 : 50 : 29