Tüged'den Suriye Büyükelçiliği'ne İşbirliği Ziyareti

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği (TÜGED) Genel Başkanı Yrd

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği (TÜGED) Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, Erol Coşkun ve Mustafa Dogruöz'den oluşan üç kişilik bir heyet Suriye Büyükelçisi, Dr. Nidal Kabalan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette eğitim başta olmak üzere Suriye ve Suriye'deki Sivil Toplum Örgütleri ile derneğin ortak yapabileceği çalışmalar görüşüldü.
TÜGED Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, dernek olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak eğitim alanında faaliyet gösterdiklerini ve Anadolu'nun muhtelif şehirlerinde okuyan yetim veya mağdur öğrencileri belirli zamanlarda Ankara'ya getirerek gezdirdiklerini belirtti. Erdoğan, TÜGED olarak Suriye'de okuyan yetim öğrencileri 27 Mayıs'ta Ankara'ya getirebileceklerini sözlerine ekledi.
Suriye Büyükelçisi, Dr. Nidal Kabalan ise ziyaretten ve işbirliği girişiminden çok memnun olacaklarını belirterek, kendisinin de öğrencileri büyükelçilikte konuk etmekten mutlu olacağını söyledi. Ayrıca programı uygun olursa öğrencilerin Ankara'ya yapacakları geziye katılabileceğini ifade eden Büyükelçi, "Biz de Türkiye'den okuyan öğrencileri ayni şekilde Suriye'yi gezdirmek isteriz" dedi.
TÜGED yetkililerinin planladıkları eğitim projesi ve programı hakkında bilgi verdikleri ziyarette, Suriye'den getirecekleri öğrencileri Ankara'da önce Tömer'de Türkçe eğitimi vermeyi daha sonra ise Ankara'daki üniversitelerde okutmak istediklerini belirttiler.
Türk öğrencilerini Suriye'de okutabileceklerini belirten Suriye Büyükelçisi, Dr. Nidal Kabalan, "Büyükelçilik olarak sahsım ve özellikle Cumhurbaşkanımız öğrencilerin eğitimine önem veriyoruz. Suriye'de yatılı şehit çocukları okulları var. Bu okullar ülke geneline yayılıyor ve buralarda öğrenciler yatılı olarak kalıyor. Tüm masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Bu gibi durumlara çok önem veriyoruz. Derneğiniz ve Türkiye ile ortak projelerde yer alabiliriz. 12 yaş altında küçük çocuklar için
Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği bir festivale katılabiliriz ve çocuk tiyatrosu etkinliği düzenleyebiliriz. Çocuklara yatırım geleceğe yatırım yapmaktır. Büyükelçilik olarak çocukların ilgili her türlü projeyi destekleyeceğiz. Özelliklede şehit çocuklarına burs verilmesi için anlaşma protokol yapabiliriz" şeklinde konuştu.