Bursa'da Yörük Ve Türkmen Kültürü Kent Merkezinde Yaşatılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları arasında yer alan Tahtakale'deki 150 yıllık sivil mimarlık örneği yapının restorasyon çalışması hızla sürüyor

Bursa'da Yörük Ve Türkmen Kültürü Kent Merkezinde Yaşatılacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları arasında yer alan Tahtakale'deki 150 yıllık sivil mimarlık örneği yapının restorasyon çalışması hızla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi binanın Yörük ve Türkmen kültürünün yaşatılacağı bir merkez haline geleceğini söyledi.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilen ve mülkiyeti Orhaneli Keles Büyükorhan Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ne (DAĞDER) ait olan 150 yıllık sivil mimarlık örneği yapıda incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Projeler Koordinatörü Aziz Elbas'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altepe, restorasyon bittiğinde tarihi yapının bölgeye büyük bir değer katacağını söyledi. Başkan Altepe, DAĞDER Başkanı Erkan Aydın ve 22. Dönem AK Parti Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun da katıldığı inceleme gezisinde, restorasyonun ardından binanın çevresinin de düzenleneceğini vurguladı.

BAŞKAN ALTEPE SAZ EŞLİĞİNDE TÜRKÜ DİNLEDİ

DAĞDER Kültür Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan binadaki çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Başkan Altepe, yaz aylarına kadar çalışmaların önemli ölçüde tamamlanacağını kaydetti. Tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması yönündeki çalışmaların sadece kent merkezinde değil, merkeze bağlı ilçelerde de hızla sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, "Kentin ortak değeri olan sivil mimarlık örneği yapıların restorasyonuna da büyük önem veriyoruz. Restorasyonu devam eden DAĞDER Kültür Merkezi bunlardan sadece biri. Çalışmalar tamamlandığında Yörük ve Türkmen kültürü kentin en merkezi yerlerinden biri olan Tahtakale'de yaşatılacak" dedi.
Başkan Altepe, tarihi binanın önü ve bahçesinde yapılacak çevre düzenlemeleriyle de bölgeye ayrı bir değer katacaklarını sözlerine ekledi.
Yörük ve Türkmen kültürünün yaşatılması için hayata geçirdikleri bu projede Büyükşehir Belediyesi'nden büyük destek aldıklarını dile getiren DAĞDER Başkanı Erkan Aydın da katkıları nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
Başkan Altepe, inceleme gezisinin ardından beraberindeki heyetle birlikte, DAĞDER Kültür Merkezi önündeki kahvehanede saz eşliğinde türkü dinledi.