Gkv'li Öğrenciler Hürrem Sultan'ı Sahneliyor

Eğitim alanındaki başarılarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki başarılarıyla taçlandıran Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğrencileri, Hürrem Sultan adlı oyunla destan yazmaya hazırlanıyor

Gkv'li Öğrenciler Hürrem Sultan'ı Sahneliyor
Eğitim alanındaki başarılarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki başarılarıyla taçlandıran Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğrencileri, Hürrem Sultan adlı oyunla destan yazmaya hazırlanıyor.
14 Nisan Çarşamba günü saat 20.00'de Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan oyun merakla bekleniyor. Akademik başarılar yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleriyle de ülke kamuoyunda taktirle izlenen GKV Özel Okulları, her yıl geleneksel olarak sahneye koyduğu bir Türkçe bir İngilizce tiyatro oyunuyla dikkat çekiyor.
Bu yıl Hürrem Sultan'ın sahneleneceğini açıklayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, "Tiyatro GKV Özel Okulları öğrencilerinin severek görev aldığı sosyal faaliyetlerimiz içerisindedir. Anaokulumuz, ilköğretim okulumuz ve liselerimiz bu anlamda bir yıl içerisinde bir çok etkinlikle sahnelerde yer almaktadır. GKV Özel Okulları her yıl ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencileri İngilizce tiyatro oyunlarıyla sahneye çıkarken, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri Türk tiyatro tarihinde klasikler arasına girmiş bir oyunla izleyicileriyle buluşmaktadır. Liselerimizde ise dünya klasiklerinden seçilen bir oyun İngilizce sahnelenirken Türk klasiklerinden seçilen bir oyun da Türkçe olarak sahnelenmektedir. Bu yıl Hürrem Sultan adlı Osmanlı tarihinin en önemli olaylarının cereyan ettiği bir dönemi anlatan oyun sahneye konulmuş ve öğrencilerimiz uzun çalışmaların ardından oyunu 14 Nisan Çarşamba günü saat 20.00'de sahneleyecektir. Oyunun müzikleri başta olmak üzere, kostüm, dekor gibi çalışmaları da okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanmıştır. Tiyatro severleri oyunumuzda görmekten mutluluk duyacağız" dedi.
GKV Özel Liseleri öğrencilerinden Ahmet Gül, Ezgi Ece Saruhan, Mehmet Ali Yıldırım, Aslı Kızıklı, İbrahim Pehlivan, Mehmet Can Bediroğlu, Eylül Yeral, Hazal Aşkın, Hakan İyisaraç, Ömer Mert Yavuz, Merve Barlık, Bora Tanışır, Murat Boz, Barış Bozgeyik, Arda Çelik, Ozan Albayrak, Umur Taşçıoğlu, İrem Oral, Büşra Demirci, Cansu Akbulut ve Aslıhan Por'un görev aldığı Hürrem Sultan adlı oyunun yönetmenliğini edebiyat öğretmenleri Vildan Baloğlu ve M. Nermin Esen üstlendi. Oyunun sahneye konmasında bir çok öğretmende görev aldı.