Diyarbakır'da 'İtibar' Konulu Konferans Yoğun İlgi Gördü

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Özel Avrupa Birliği Kolejleri Genel Koordinatörü Toplam Kalite Yönetimi ve Eğitim Uzmanı Lokman Yetiz tarafından verilen 'İtibar' konulu konferans büyük ilgi gördü

Diyarbakır'da 'İtibar' Konulu Konferans Yoğun İlgi Gördü
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Özel Avrupa Birliği Kolejleri Genel Koordinatörü Toplam Kalite Yönetimi ve Eğitim Uzmanı Lokman Yetiz tarafından verilen 'İtibar' konulu konferans büyük ilgi gördü.
Diyarbakır'da bu konuda ilk olarak verilen seminer Vehbi Koç İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Yaman ve şube müdürleri, tüm okul müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı. Toplam Kalite Yönetimi ve Eğitim Uzmanı Lokman Yetiz, konferansta, 'İtibar, itibarlılar nezdindeki değerindir. Şöhrette genişlik, itibarda derinlik vardır' dedi.
Katılımcıların büyük ilgiyle dinledikleri ve iki ayrı seans halinde yapılan konferansta Toplam Kalite Yönetimi ve Eğitim Uzmanı Lokman Yetiz şöyle devam etti:
"Çalışanların yüksek motivasyonu ve mutluluğu olmadığı sürece bir kurumda itibar oluşturamazsınız. İtibar, soyut değerler olarak ifade edilir. Microsoft'un piyasa değeri 384 milyar dolar, ancak taşınmazlarının değeri sadece 14 milyar dolardır. Geri kalan 370 milyar dolar ise bu kurumun dünya genelindeki itibarı ve değeridir. Bir kurumun itibarının yüzde 50'si, liderlerin omuzları üzerinde yükselir. Bu aynı zamanda liderin sorumluluğudur."
Yetiz, okul müdürlerine, "Yönetici değil, birer lider olun ve yaşadığınız çevrenin değerlerini dikkate alarak hareket edin. Unutmayın ki, kurumun itibarı, sizlerin omuzları üzerindedir" şeklinde seslendi.
Yaklaşık iki buçuk saat süren konferansta, sinevizyon eşliğinde yaşanmış hayat hikayelerinden örnekler veren Lokman Yetiz'in sunduğu konferans büyük ilgi gördü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Yaman, "Konferans, tüm okul müdürlerimize ve müdür yardımcılarımıza büyük değer kattı. Bizleri aydınlattı. İtibar yönetimi konferansının Diyarbakır'da ilk kez Kayapınar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilmesi, bizleri ayrıca gururlandırdı" diye konuştu.