Cep Telefonu Ak Partili Mucuk'un canını aldı!

Araba ile hareket ederken cep telfuna bakması sonucu arabasının takla atmasına neden olmasıyla hayatını kaybeden Ak Parti Pınarbaşı ilçesinin Başkanı Servet Mucuk (58) hayata gözlerini kapattı. Başkan bugün gözyaşları ile toprağa verildi.

AK Parti konvoyundaki dünkü kaza Kayseri-Malatya karayolunun Pınarbaşı ilçesi çıkışı 5'inci kilometrede Büyük Gümüşgün köyü yakınlarında meydana gelmiş, kazada Pınarbaşı İlçe başkanı Servet Mucuk'un kullandığı 38 E 1800 plakalı Ford Focus marka otomobil, Sarız ilçesine giderken, kontrolden çıkıp, bir çok kez takla atmıştı.
Beyin ödemi yüzünden kaldırıldığı hastanede ölen ve ilçede çok sevilen Servet Mucuk'un ölümüne, direksiyon başındayken, çalan cep telefonuna yanıt vermek isterken, kontrolü yitirmesinin ve emniyet kemerini takmamasının yol açtığı belirlendi. Ak Partili başkanın cenazesi Pınarbaşı ilçesi Merkez Karslı camiinde kılınan öğle namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Ak Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Ak Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, AK Parti Teşkilatlandırma Başkan Yardımcısı ve çorum Milletvekili Agah Kafkas, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Emniyet Müdürü Arif Akkale, Ak parti İl Başkanı Mahmut Cabat ve çok sayıda partili ile ilçe sakinleri katıldı. Ak parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, "Merhum kardeşimiz, Pınarbaşı ilçesindeki İlçe Danışma Meclisi toplantısının ardından Sarız ilçe Danışma toplantısına gitmek üzere, yanında, partimizin basın bürosu görevlisi Mustafa Şahin olduğu halde, kendi yönetimindeki otomobili ile yola çıkmış ancak, ilçeyi 5 kilometre geçtikten sonra meydana gelen kazada yaşamını kaybetmiştir. İlçede bir dönemde belediye başkanlığı yapan, merhum ilçe başkanımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz denildi.Ak Parti olarak merhuma rahmet, ailesine ve partililerimize başsağlığı diliyoruz" dedi. Bu arada Ak Parti Pınarbaşı İlçe Başkanlığı önüne merhum Başkan'ın belediye başkan adayı olduğu zamanki büyük bir posteri asıldı.

OLAY NASIL OLMUŞTU ?

AK Parti konvoyundaki kaza, dün saat 16.30 sıralarında Kayseri-Malatya karayolunun Pınarbaşı ilçesi Büyük Gümüşgün köyü yakınlarında meydana geldi. AKP İlçe başkanı Servet Mucuk'un kullandığı 38 E 1800 plakalı Ford Focus marka otomobil, Pınarbaşı 'ndan Sarız ilçesine giderken, kontrolden çıkıp, takla attı. Pınarbaşı ilçesinde daha önce Belediye başkanlığı da yapan ilçe başkanı Servet Mucuk ile yanında bulunan AKP Kayseri il basın bürosunda görevli gazeteci Mustafa Şahin ise hafif yaralandı. Önce Pınarbaşı Devlet Hastanesine, oradan da ERü Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesine kaldırılan Mucuk, dün gece saat 20.30 sıralarında yaşamını yitirmişti. AKP'li merhum ilçe başkanı Servet Mucuk, 2006 yılında , ilçe belediyesinde başkanlık yaparken, işten çıkarttığı H.A'nın (37) av tüfekli saldırısına uğramış, tüfeğin ateş almaması sonucu kılpayı kurtulmuştu.