Milli Eğitim Bakanlığı Yetkilileri Gümüşhane'de

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yılın kaliteli ekibi seçilen ve Ankara'da yapılan değerlendirmede Türkiye'de ilk 10'a giren Kürtün Cumhuriyet İlköğretim Okulu Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini misafir ediyor

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yılın kaliteli ekibi seçilen ve Ankara'da yapılan değerlendirmede Türkiye'de ilk 10'a giren Kürtün Cumhuriyet İlköğretim Okulu Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini misafir ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Kalite Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri arasından oluşturulan değerlendirmenin ardından saha ziyaretine gelen ekipte Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Cevdet Vural, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı İbrahim Aktaş, Okuliçi Beden Eğitimi, SPor ve İzcilik Daire Başkanlığı Şube Müdürü İ.Halil Ağaçkanlı ve Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Karagöz yer alıyor.
Kürtün ilçesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane'ye gelen heyet, ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım'ı ziyaret etti. Yıldırım, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlimizde bir okulumuzun Türkiye'de İlköğretim okulları arasında saha ziyaretine kalan 10 okuldan birisi olması bizleri çok heyecanlandırdı. Toplam Kalite Yönetimine dayalı olarak ekip çalışmamızın böylesi bir sonuç alması ilimizin adına büyük bir kazançtır" dedi.
Heyet daha sonra Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nu ziyaret etti. Vali Salihoğlu ile bir süre sohbet eden heyet daha sonra Kürtün ilçesine giderek okulda saha ziyaretini gerçekleştirdi. Heyete Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge'den sorumlu şube müdürü Altan Ekmen ve Toplam Kalite Yönetimi İl Formatörü İlhan Sivri'de eşlik etti.
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri saha ziyaretinin ödüle esas olan çalışmaların yerinde görülmesi amacıyla yapıldığını belirterek, "Ödül başvuru raporlarında anlatılanların saha ziyaretinde görülüp incelenmesi sonucunda yapılacak değerlendirme ile raporlara tekrar puan verilecektir. Bu puanlar esas alınarak hem okul/ kurum kategorisi hem de ekip kategorisinde birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri verilecektir. Ödüller Haziran ayı içerinde yapılacak olan ödül töreniyle sahiplerini
bulacaktır. Milli Eğitim Bakanlığına il birincisi olarak okul / kurum kategorisinde 63, ekip kategorisinde 75 olmak üzere toplam 138 ödül başvuru raporu gönderilmişti. İlimizden 'Yılın Kaliteli Ekibi' kategorisinde birinci seçilip gönderilen Kürtün Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun raporu saha ziyaretine kalmıştı" diye konuştu.