Gazeteciler Birliği Görev Bölümü Yaptı

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği geçtiğimiz hafta olağan kongresini yaparak Veysel Polat başkanlığında oluşturduğu yeni yönetim görev bölümü yaptı.

Veysel Polat başkanlığındaki Şanlıurfa Gazeteciler Birliği yeni yönetiminde Müslüm Abacıoğlu ve Şahban Kılıç 2. Başkanlığa getirilirken M.Talat Akay Genel Sekreterlik, Mehmet Şansal Muhasip üyelik görevine getirildiler. Kanal Urfa TV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru ile GAP Haber ve Taraf Gazetesi muhabiri Mustafa Arısüt yeni yönetimde görev aldılar.
Basının halkın gözü, kulağı olduğunu belirten Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, "Birliğimizin kuruluşundan bugüne kadar il genelindeki üyelerimizle birlikte hemen hemen her hafta belirlenen günlerde Birlik binamızda bir araya gelerek dünya, ülke ve ilimiz gündemindeki konuları konuştuk. Zaman zaman Milletvekillerimizi, ilimizin Valisini, Emniyet Müdürünü ve ilimize gelen üst düzet yetkilileri de konuk ettik. İlimizin sorunlarını konuşurken ilgili kurum amirlerini de davet ederek konuyu
en doğru biçimde ele almaya gayret ettik. Çözümü konusunda çaba gösterdik. Hiçbir zaman doğruluktan şaşmadık. Habercilik ilkelerini hep ön planda tuttuk. Meslektaşlarımız diyebileceğimiz gazeteci arkadaşların üyemiz olmasa bile haklarını savunmaktan kaçınmadık. Gazeteciliğimizi de hiçbir zaman silah olarak kullanmadık. Kısaca hep doğru olanı yaptık. Toplumun menfaatini gözeterek haberler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
Başkan Polat, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği olarak çeşitli zamanlarda Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen Gazetecilik Eğitim Seminerlerine de katılıp istifade ettiklerini, amme hizmeti olarak gördükleri gazeteciliği en iyi ve doğru şekilde yapabilmek için kendilerini sürekli olarak yenilemeye çalıştıklarını söyledi.