Serdivan'da Mütevazı Kadınlar Günü Kutlaması

Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Serdivanlı hanımların bir gün de olsa hatırlanmalarına vesile olan ''Kadınlar Günü'' kutlama etkinliği mütevazi bir ortamda yapıldı

Serdivan'da Mütevazı Kadınlar Günü Kutlaması
Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Serdivanlı hanımların bir gün de olsa hatırlanmalarına vesile olan ''Kadınlar Günü'' kutlama etkinliği mütevazi bir ortamda yapıldı.
Serdivan Belediye Düğün Salonunda yapılan etkinliğe Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, ilçe protokolü, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Çelik, Serdivan Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek ve çok sayıda hanım katıldı.
Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, bu zamanda hala eşe şiddet uygulayan erkeklerin olduğuna dikkat çekerek, "Kadınlarımız ekonomik olarak kendi kendilerine yeter hale gelmek zorundadır. Bu yüzden özellikle kız çocuklarımızı mutlaka okutalım" dedi.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise hanımlarımızın ekonomiye katkı sağlayacak kaynakları kullanmaları konusunda daha aktif olmaya davet ederek, "İlçemizde bir çok mahallede meslek edindirme kursları açmaktayız. Bu kurslara oldukça fazla ilgi var. Amacımız burada öğrenilen meslekleri ekonomik kazanca çevirmek olmalıdır. Bu konuda belediye olarak Sosyete Pazarı'nda bir standı hanımlara tahsis ettik. Bunların çoğaltılması sizin elinizdedir. Kadınlar Günü bunu başardığımızda daha anlamlı olacaktır" diye konuştu.
Elazığ'da yaşanan deprem felaketine de değinen Alemdar, "Oradaki insanlarımızın acısını en iyi biz anlarız. Çünkü bizim acımız hala taptaze" diyerek duyduğu üzüntüyü de paylaştı.
Katılanlara protokol tarafından günün önemine istinaden birer karanfil sunuldu.