'Ahmet Eraslan Dünya Kadınlar Günü Özel Defilesi'

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Kadınlar Kurulu tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile 'Ahmet Eraslan Dünya Kadınlar Günü Özel Defilesi' düzenledi.

'Ahmet Eraslan Dünya Kadınlar Günü Özel Defilesi'
Anatolian Otel'de düzenlenen defilede 2011 yılı koleksiyonunun tanıtımını yapan dünyaca ünlü modacı Ahmet Eraslan, Türkiye'nin tanınmış mankenlerinden Sema Şimşek, Ebru Ürün'ün de aralarında bulunduğu 18 ünlü mankenle Dünya Kadınlar Günü'nde GAGİAD Kadınlar Kurulu'nun davetlisi olarak Gaziantep'e gelerek GAGİAD üyeleri ile buluştu. "Ahmet Eraslan Dünya Kadınlar Günü Özel Defilesi" açılış konuşmasını yapan GAGİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Seçil Güdemezoğlu, "1857 yılının Mart ayında Amerika'da çalışan kadınlar, haklarını aramak için bir grev yapmış ve bu grevin neticesinde 129 çalışan kadın zorla kapatıldıkları yerde yanarak can vermiştir. Haklarını aramak için hayatlarından olan bu kadınların anısına 16 Aralık 1977 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada kutlanmasına karar verilmiştir. Böylesine anlamlı bir günün özellikle çok zor şartlar altında yaşayan ve çalışan kadınlarımıza iyilik ve güzellikler getirmesini diliyorum. Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk, biz Türk kadınlarına her türlü sosyal ve hukuksal hakları verirken, aslında sırtımıza çok büyük görev ve sorumluluklar da yüklemiştir. Bu nedenle anne ve eş olmanın bütün sorumluluklarını yerine getirirken diğer taraftan da her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında da yer almalıyız" dedi.
Ahmet Eraslan Dünya Kadınlar Günü özel defilesine Vali Süleyman Kamçı'nın eşi Ayşe Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci'nin eşi Berin Semerci, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ın eşi Tülay Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun eşi Elif Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun eşi Seval Fadıloğlu, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Şayan Kileci, GAGİAD önceki dönem kadınlar kurulu başkanları ve çok sayıda seçkin misafir katıldı.