Artvin'in Şavşat İlçesi'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89'uncu Yılı Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

Artvin'in Şavşat İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Kurtuluş töreni, havanın yağmurlu olması münasebeti ile Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Artvin'in Şavşat İlçesi'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89'uncu Yılı Düzenlenen Törenlerle Kutlandı
Şavşat'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlanırken daha önce, 27 Şubat'ta kutlanan kurtuluş töreni bu yıl 7 Mart'ta kutlanarak eski günler yaşatılmaya çalışıldı.
Törene Kaymakam Salih Altun, garnizon komutanı Jandarma Yüzbaşı Hasan Şahin, Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu vatandaşların kurtuluş gününü kutladı. Törenlere Cumhuriyet Savcısı Fatih Seyfi Moroğlu, Emniyet Amiri Fevzi Yıldırım, Milli Eğitim Müdrü Nimet Büyük, İl genel Meclis Üyesi Hasan Temiz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı
Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Salih Altun, tebrikleri kabul etti.
Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Köroğlu, Şavşat'ın düşman işgalinden kurtulması süreci ve kutlamaların yeniden 7 Mart alınması ile ilgili bilgiler verdi.
Başkan Köroğlu konuşmada, Artvin ve Şavşat halkının bayramını kutladı.
Konuşmaların ardından Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, AK Parti milletvekili Ertekin Çolak, CHP milletvekili Metin Arifağaoğlu ve bazı çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanlarının kutlama mesajları okundu. Kutlamalar okunan şiir ve Atatürk İlköğretim Okulunun hazırlamış olduğu koronun seslendirdiği şarkıların ardından Anadolu Öğretmen Lisesi halkoyunları ekiplerinin gösterileri ve tören geçişi ile son buldu.