Oscar gecesi Pazar günü NTV ve CNBC-e'de

Film dünyasının merakla beklediği Oscar Ödülleri 7 Mart'ta muhteşem bir törenle ve her sene olduğu gibi canlı yayınla NTV ve CNBC-e'de

7 Mart Pazar gecesi (Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece) '82. Oscar Ödül Töreni' ABD’nin Los Angeles kentinde 3500 kişilik Kodak Tiyatrosu’nda sahiplerini bulacak. Gecenin ana sunuculuğunu Steve Martin ve Alec Baldwin üstlenecek.

NTV Oscar özel yayınında, stüdyoda canlı yayın konukları ile birlikte bu yılın öne çıkan Oscar adayları değerlendirilecek. Geçtiğimiz yılların en iyileri, Oscar’a damga vuran kırmızı halı seramonisi, Oscar modası ve en ince detayları özel yayında tartışılacak.

Gecenin en renkli seremonisi sayılan, yıldızların kırmızı halı üzerindeki boy gösterileri NTV ekranından saat 01:00'de canlı olarak yayınlanacak. Yıldızların giyim stilleri, mücevherleri en küçük detayına kadar mercek altına alınacak.

Oscar Ödül Töreni ise Türkiye saatiyle 03:00'de başlayacak.

Beyazperde yazarlarının Oscar tahminleri için tıklayın!

CNBC-e dergisinin Oscar Ödül Töreni İzleme Rehberi, Oscar heyecanını her ayrıntısına kadar yaşamanızı sağlayacak pek çok özel haberi sayfalarına taşıdı. İşte Oscar detaylarından bazıları:

*Jennifer Lopez’in kırmızı tilki kürkünden kirpik yaptırmasıyla bir kirpik akımı başlıyor.

*Helen Mirren elbisesine girebilmek için bir aydır diyet yaptığını itiraf etti

*Reese Witherspoon’un saçına altın spreyi sıkmasının ardından spot ışıklarının altında parlamanın bu yeni yöntemi uygulanmaya başladı,

*Son beş senenin en şık on kadını; Penelope Cruz, Angelina Jolie, Katherine Heigl, Heidi Klum, Helen Mirren, Keira Knightley, Michelle Williams, Maggie Gyllenhaal, Nicole Kidman ve Halle Berry.

*Amerikan Film Akademisi'nin sekreteri ve yardımcı yönetmen Margaret Herrick'in ''Oscar Amca''sına benzediği için isminin ''Oscar'' olduğu yönünde rivayet bulunan altın heykelcik, zorlu bir çalışmanın ürünü.

Boyu 34,29 santimetre ve 4 kilo ağırlığında olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 karatlık altınla kaplanıyor.

Metro-Goldwyn-Mayer'in baş sanat direktörü Cedric Gibbons'ın tasarladığı heykelcik, Los Angeles'lı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı.

Gecenin ünlü sunucuları arasında, Robert Downey J.R., Charlize Theron, Jason Bateman, Kathy Bates, Steve Carell, Miley Cyrus, Zac Efron, Tina Fey, Samuel L. Jackson, Taylor Lautner, Tyler Perry, Queen Latifah, Kristen Stewart, Ben Stiller ve Barbra Streisand gibi isimler de var.