Ankara Bu Yıl İlk Defa Festilab İle Tanışacak

21. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin programı düzenlenen bir basın toplantısı ile açıklandı.

Mahmut Tali Öngören öncülüğünde Dünya Kitle İletişim Vakfı tarafından 21 yıl öncesinden bugüne büyüyerek gelen Ankara Film Festivali, bu yıl "Festilab" adı altında pek çok yeniliği de içerecek. Ankara Film Festivali Başkanı Can Özgün, Festilab'ın, atölye çalışmaları, paneller, konferanslar içeren bir dizi eğitici faaliyeti kapsayacağını ifade ederek, 11-21 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin açılış töreninin 10 Martta, kapanış töreni ve ödül töreninin de 21 Martta Cumhurbaşkanlığı
Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda yapılacağını belirtti.
Bu festivalin, benzerleri arasında bir okul olma özelliği taşıdığını söyleyen Özgün, kendilerinin de bu özelliği vurgulamak için her sene bir yenilik yaptıklarını kaydederek, ''Bu seneki yeniliğimizi de festival laboratuarı anlamında 'Festilab' adı altında sunuyoruz. Festilab'da, atölye çalışmaları, paneller, konferanslar içeren bir dizi eğitici faaliyet yapacağız'' dedi.
Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy da, organizasyonda emeği geçen herkesi kutlayarak, sanatın merkezi ile birlikte Cumhuriyetin Başkentinin de İstanbul'a kaydığını savunarak, bunu önlemek için önümüze bir hedef koyduk. Başkentin kalbi Çankaya'yı kültürün ve sanatın başkenti yapmak için çok sayıda proje yürütüyoruz. Bu nedenle Çankaya'da sanatsal her türlü faaliyeti desteklemenin yanı sıra yeni sanat merkezleri açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
Halk Bankası Tanıtım ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Yalçın Kaya da, festivalin ana sponsorluğunu üstlenmeyi, festival ailesinin bir ferdi olmak şeklinde gördüklerini vurguladı. Kaya, ''Ankara'yı kaliteli filmlerle buluşturarak sanat alanındaki iddiamızı ortaya koyan Ankara Uluslararası Film Festivali'nin, şehrimize değer katan en önemli etkinliklerden biri olduğuna inanıyoruz'' diye konuştu.
Bu sene gösterimler, Batı Sinemaları, Alman Kültür Merkezi ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi olmak üzere 3 tane mekan kullanılacak, Festilab etkinlikleri ise Alman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.