Sağlıktaki Sorunlar Atso'da Tartışıldı

Özel sağlık kuruluşları ve gözlükçülerin SGK ile yaşadığı sorunlar Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) tartışıldı

Antalya bölgesinde faaliyet gösteren özel sağlık kuruluşları ve optisyenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaşadığı sorunlar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. ATSO 53. Grup Meslek Komitesi tarafından ATSO Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan V. Özen, SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Dr. Memiş Alırkılıçarslan, Fatura Kontrol Komisyon Başkanı Dr. Pınar Gülseverler, Fatura Kontrol Komisyon Üyesi Dr. Ercan Yılmaz, Sözleşmeli Merkez Sorumlusu Oğuz Turhan ve Optik Servis Sorumlusu Berna Dinçer katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan ATSO Başkan Yardımcısı Özen, ATSO'da 53 meslek grubunun, kendi sektörüyle ilgili sorunların çözümü için yoğun çalışmalar yaptığını söyledi. Antalya'da sağlık sektörünün son yıllarda önemli bir ivme kazandığını belirten Özen, "Sağlık ve optik sektörünün temsilcisi olan 53. Meslek Grubumuzun düzenlediği bu toplantıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun en yetkili isimlerine yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini aktarmayı amaçlıyoruz" dedi.
Toplantıda SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol ise 1 Ekim 2008 tarihinde yayınlanan 5510 sayılı SGK Yasası hakkında bir sunum yaparken, Dr. Memiş Alırkılıçarslan da 1 Nisan 2010 tarihinde yürürlüğe girecek olan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile ilgili 2009/44 sayılı genelge ile faturaların ve eklerinin düzenlenmesi, teslim edilmesi, tasnifi, kontrolü ve MEDULA sistemi hakkında bilgiler verdi. Daha sonra söz alan sağlık sektörü temsilcileri, çeşitli konularda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Sağlıkçılar, kurum hekimlerinin MEDULA sisteminin dışında tutulduğunu, özel hastanelerin sadece iki konuda SGK ile sözleşmesi bulunduğunu, buna karşın acil hasta kabulü sonrası ödemelerde sorun yaşadıklarını, MEDULA sisteminin sık sık arıza vermesinin, zaman ve maddi kayba neden olduğunu söylediler.
Toplantının son derece yararlı geçtiğini belirten SGK İl Müdürü Selim Erol, tartışılan konularla ilgili çalışma yapacaklarını bildirdi.