İstanbul'da 3 gayrimenkul 1.1 milyar TL satılıyor

TOKİ'nin Ali Sami Yen stadını satışa sunmasıyla bugünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hyatt Regency ve Swiss Otel'in arsasını satılığa çıkardı.

İstanbul’un merkezi lokasyonlarında bulunan üç dev gayrimenkul satılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Swiss Otel ve Hyatt Regency’nin arsası, TOKİ ise Ali Sami Yen Stadyumu için ihaleye sunulacak.

Swiss Otel’in satışı için teklifler 14 Nisan’da alınıyor. Otelin arsası ve binası için 460 milyon lira tahmini bedeli istendiği iddia ediliyor.

Bugün ihalesi yapılacak Hyatt Regency ise istenen tahmini bedel 207 milyon lira. 16 Nisan’da açık artırmayla satılacak Ali Sami Yen arsası için 407 milyon 25 bin lira bedel biçildi.

TÜM HAKLARIYLA SATILIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş’taki 5 yıldızlı Swiss Otel tüm haklarıyla birlikte satılacak. Satışa çıkarılan The Bosphorus Swissotel 74 pafta, 684 adada 1, 2 ve 4 parseller üzerinde.

Swissotel’in bu üç parseldeki toplam arsa büyüklüğü 72 bin 422 metrekare, inşaat alanı ise 63 bin 928 metrekare. Arsanın üzerinde bulunan The Bosphorus Swissotel 600 oda kapasiteli.

HYATT OTEL İHALESİ BUGÜN
Otele biçilen geçici teminat ise 13 milyon 800 TL. Otelin satış ihalesi kapalı teklif usulüyle gerçekleşecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın satışa çıkardığı diğer otel ise Hyatt Regency Oteli. İBB Hyatt Regency Oteli’nin arsasını ve üzerinde bulunan 5 yıldızlı oteli, arsa üzerindeki mükellefiyetleri ve hakları birlikte satacak.

Hyatt Regency Oteli 14 bin 793 metrekare arsa üzerinde ve 44 bin 4 metrekare inşaat alanına sahip. Hyatt Regency Oteli’nde 360 oda bulunuyor. İhale kapalı zarf usulü ile bugün saat 12.00’de yapılacak. Saat 11.30’a kadar teklif verilebilecek.

İBB her iki otelin ihalesini de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Saraçhanedeki Encümen Salonu’nda gerçekleştirecek.
Bu arada, TOKİ 16 Nisan’da ihaleye çıkaracağı Ali Sami Yen Stadı’nın arsasını Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen Avrupa’nın en önemli emlak fuarlarından biri olan MIPIM’de yabancı yatırımcıların dikkatine sunmuştu.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, stadın önündeki 10 dönümlük alanın da park yapılacağını, böylece Mecidiyeköy’ün nefes alacağını söylemişti.

SWİSS'İN 5 HYATT'IN 7 TALİBİ VAR

Swiss Otel’in sahibi Hüsnü Özyeğin’e ait Fiba grubu ve Fenerbahçe Kulübü ikinci Başkanı Nihat Özdemir’e ait Limak grubu, Remax Gayrimenkul, Güzel Oteller Turizm, Bomonti Uluslararası Kongre Turizm Swiss Otel için şartname aldı.

Hyatt Regency Oteli için de Limak İnşaat, Remax Gayrimenkul, Güzel Oteller, Bomonti Uluslararası Kongre Turizm, Özbek İnşaat, Amplio İstanbul Otel Yatırım ve Göktrans Turizm olmak üzere 7 talipli şartname şartname aldı. 380 odalı otelin sahibi Doğuş grubunun ise henüz atağa geçmediği belirtildi.

TOKİ, NİSANDA İHALEYE ÇIKILIYOR

TOKİ, daha önce Seyrantepe Spor Kompleksi projesi ile birlikte değerlendirdiği Ali Sami Yen Stadı’nın arazisini, Seyrantepe’de yaşanan gelişmelerden sonra, şimdi tek başına ihaleye çıkarıyor.

TOKİ, Ali Sami Yen Stadı’nın arazisinin satışı için, 16 Nisan’da açık artırma yapacak. Arsa için 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel belirlendi.

TOKİ’den verilen bilgiye göre, İstanbul-Şişli’de bulunan 34 bin 640,43 metre kare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı Ali Sami Yen Stadyumu arsası, 16 Nisan Cuma günü, saat 14.30’da, 407 milyon 25 bin lira peşin muhammen bedel üzerinden, açık artırmayla satışa çıkarılacak. İhale, TOKİ’nin Bilkent’teki merkezinde bulunan konferans salonunda yapılacak. Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren istekli, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20’si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV’den muaf olacak.
İhaleye ilişkin broşür, katalog, şartname, sözleşme gibi bilgi ve belgeleri TOKİ’den alınabilir.