Sorgun'da Düzenlenen Satranç Turnuvası Büyük İlgi Gördü

Yozgat'ın Sorgun İlçesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Kaymakamlık Kupası Satranç Turnuvası sonuçlandı.

Sorgun'da Düzenlenen Satranç Turnuvası Büyük İlgi Gördü
  Sorgun Belediye Kültür Salonunda yapılan turnuvaya , Yozgat Merkez , Çekerek , Sarıkaya ve çevre köylerden 62 sporcu katıldı . Turnuva sonunda Yozgat Satranç Temsilcisi Ali Ekber Gökay birinci , Sorgun Yaycılar İlk Öğretim okul öğretmeni Ali Durmuş ikinci , Yozgat Yüksek Meslek Okulu öğrencilerinden Gökhan Taşlıçay ise üçüncü oldu . Turnuvada dereceye giren sporcular ödüllendirilirken , ödül törenine Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç , İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı , Gençlik ve Spor İlçe Müdür Kadir Bozkurt ve sporcular ile vatandaşlar katıldı .
Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç , satranç sporunun zihin geliştiren bir spor olduğunu belirterek , " Özellikle çocukların bu sporu yapmalarının büyük yarar vardır . Anne ve babaların çocuklarına bu sporu öğretmelerini istiyoruz . Kaymakamlık olarak biz bu sporun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz ' ' dedi .
Daha sonra dereceye giren sporculardan birinciye yarım altın , ikinciye çeyrek altın üçüncüye ise 50 TL ödül verildi .