Çekül Başkanı Prf. Dr. Metin Sözen Kilis'te Tarihi Mekanları Gezdi

Kilis Valiliği'nin daveti üzerine Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof

  Kilis Valiliği ' nin daveti üzerine Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ( ÇEKÜL ) Başkanı Prof . Dr . Metin Sözen ve Vakıf üyeleri , tarihi , kültürel ve turistik yerlerinde gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kilis turu düzenledi .
Gezi ve incelemelere , Kilis Valisi Turhan Ayvaz , Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Prf . Dr . Metin Sözen ve Vakıf üyeleri , Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz , Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven , Gaziantep ÇEKÜL Vakfı Temsilcisi Zafer Okutucu ile mimarları katıldı .
Kilis ' in tarihi , turistik ve kültürel faaliyetlerdeki yeri ile Türkiye ' ye tanıtılması oradan da Dünya ' ya tanıtılması için İlin tarihi turistik ve kültürel yerlerinde gezi ve incelemelerde bulunan ÇEKÜL Başkanı Prf . Dr . Metin Sözen ve beraberindeki heyet , Cumhuriyet Caddesi , Murtaza Caddesi ile Odun pazarı Caddesinin Sokak sağlıklaştırması , belediye pasajının onarımının yapılarak turistik çevreye dönüştürülmesi ve Belediye mülkiyetinde bulunan Kilisenin nikah salonuna dönüştürülmesi projelerine destek
vereceklerini , proje , fikir ve Türkiye ' ye tanıtılması noktasında da gayret göstereceklerini belirttiler .