Balıkesir Ve Kütahya Valileri Bağlantı Yolunu İnceledi

Balıkesir - Kütahya illeri arasında büyük öneme sahip olan ve yapımı uzun yıllardır devam eden Dursunsey-Harmancık yolunun nihayet 2011 yılında tamamen açılacağı bildirildi

Balıkesir - Kütahya illeri arasında büyük öneme sahip olan ve yapımı uzun yıllardır devam eden Dursunsey-Harmancık yolunun nihayet 2011 yılında tamamen açılacağı bildirildi. İki ilin sınır bölgesindeki yolda inceleme yapan Balıkesir ve Kütahya valileri çalışmaları yerinde görüp bilgi aldılar.
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe Dursunbey ilçesinde bir araya geldi. Dursunbey-Harmancık yol inşaatının üstlenici firması Kayaoğlu İnşaat'ın şantiyesinde düzenlenen toplantıda, valilere brifing verilirken, yolun bir an önce bitirilmesi için Karayolları bölge müdüründen destek istenildi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe toplantıda aktarılan sorunları birebir olarak karayolları bölge müdürüne iletip gereğini yapmasını istediler. Yine aynı görüşmeler neticesinde Balıkesir-Kütahya arasındaki duble yol yapımı çalışmalarının da 2011 yılında başlaması gerektiğini ifade eden valilerden Şükrü Kocatepe, duble yolun da en kısa sürede bitirileceğini, bunun her iki İl için de çok önemli gelişme olduğunu söyledi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, "Bu yıl Dursunbey-Harmancık arasındaki 42 km. yol yapımı çalışmaları bitmiş olacak. Balıkesir-Kütahya yolu İç Anadolu'yu Ege ve Marmara'ya bağlayan, denize ve limanlara bağlayan en kısa yoldur. Bu yol zaruridir. 2010 yılında inşallah Dursunbey-Harmancık yolunun büyük bölümü ulaşıma açılacak" dedi.

34 YILDIR BİTMEDİ
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki Gökçedağ şantiyesinde bir araya geldi. 1973 yılında planlanıp yapımına tam 34 yıl önce (1976 yılında) başlandığı belirtilen, Balıkesir-Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı-Kütahya karayolu projesinin fiziki olarak yüzde 90 seviyesine geldiği, yolun 2011 yılındaki proje sonundan nihayet biteceği açıklandı. Balıkesir ve Kütahya valileri iki ilin sınırında bulunan Gökçedağ İstasyonu'ndaki incelemesinin ardından yaptıkları açıklamada, yolun ne kadar önem taşıdığını belirttiler. Planı 1973'de yapılan ve inşasına 1996 yılında başlanan Dursunbey-Harmancık yoluyla ilgili görüş alışverişinde bulunan valilerden Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, ''Trakya, Çanakkale, Balıkesir ve Kütahya'yı birbirine bağlayacak olan bağlantı bu güzergaha dönecek. Hem Tavşanlı ilçemiz bu yoldan faydalanacak hem de Kütahya merkezimiz. Kütahya olarak bu yoldan beklentimiz ihraç yönünden Balıkesir'e dolayısıyla limana ulaşmak. Kütahya'nın porselen ve bor gibi ihraç ürünleri var. Bunları ihraç edebilmemizin en kolay yolu limana bu yoldan ulaşmak. Bu yol, Kütahya ve Tavşanlı ilçemizin ekonomisini önemli derecede etkileyecek'' dedi.
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da, yol çalışmasının 2 yönlü olarak devam ettiğini söyledi. Vali Arslan, "'Hem bizim hem de onların tarafından bizi yol konusunda en çok zorlayacak kesim 250 metrelik viyadüklü köprü sorunu. O da şu an başlamış durumda, o yol Balıkesir'den çok Kütahya için önemli. Bu yol her iki ilin de ticari potansiyelini geliştirecek. Yolumuzun büyük bölümü bitmiş durumda. Yolun çalışması oldukça zorlu bir yerde devam ediyor. 2011 yılında Allah nasip ederse yolun kurdelesini sayın Kütahya valimizle birlikte keseceğiz" dedi. Toplam 229 kilometre uzunluğunda olan yolla ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar için 200 milyon TL harcandığı bildirildi.
Valileri sınırda buluşturan yol incelemesinde Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Karayolları Bursa Bölge Müdürü Turgay Mesci, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir Ticaret Borsası Meclis Başkanı İbrahim Aytekin, İl Genel Meclisi Üyeleri ve yüklenici firmaların yetkilileri de hazır bulundular.