Ordu'da En Çok Kitap Okuyanlar Ödüllendirildi

Ordu'da, "Kütüphane Haftası" nedeniyle en çok kitap okuyanlara ödüller verildi.

Ordu'da En Çok Kitap Okuyanlar Ödüllendirildi
  Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ' nda ( OBKT ) 46 . Kütüphane Haftası dolayısıyla açılış töreni düzenlendi . Törene Ordu Vali Yardımcısı İsmail Küreci , Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ , İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş , İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen ' in yanı sıra , çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasının ardından Gazi Halk Kütüphanesi Müdürü Bekir Seçil bir konuşma yaptı . İnternet kafelerin çoğalmasının yada ev ve işyerlerinde internet bağlantılarının kütüphaneye rakip olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Seçil , kütüphanelerin bilişim çağının vazgeçilmezi bilgisayarla donatıldığını ve internetten bilgiye en hızlı şekilde ulaşıldığını kaydetti .
Üye sayılarının her geçen gün arttığını ve 2009 yılındaki üye sayısına 2010 yılının ilk 3 ayında ulaştıklarını belirten Seçil , " Bu yıl okuyucu profilini inceleyerek okuyuculara nasıl ulaşabiliriz , kütüphanelerden nasıl daha fazla yararlandırabiliriz konusunda çalışmalar yaptık . Sonucunda ' Kütüphaneye üye olan kazanıyor ' beş kişinin üye olmasını sağlayan okuyucumuza 1 kitap verilmesi ve ' Kütüphaneye üye olanlar kazanmaya devam ediyor ' kampanyalarını geliştirdik . Böylece 2009 yılında 3 bin 110 olan üye sayımıza bu yılın ilk 3 ayında ulaştık " dedi .
Son bir yıl içinde yayın hayatına yeni girmiş 3 bin eseri kütüphaneye kazandırdıklarını ifade eden Seçil , " Tüm kitapların katalog sorgulaması e-kütüphane . org üzerinden yapılabilir hale getirildi . Çağdaş medeniyetler seviyesinin üstünde olabilmek ancak bilgiye sahip olmak ve onu işlemekle mümkündür . Bağımsız mutlu ve huzurlu günler için kütüphanelere gelmemiz gerekiyor " diye konuştu .
Konuşmaların ardından etkinlikler kapsamında İl Halk Kütüphanesi ve Gezici Kütüphaneden " Türkiye Okuyor " kampanyası kapsamında en çok kitap okuyan okuyuculara çeşitli ödüller verildi . Ödül kazananlar hediyelerini Ordu Valisi Yardımcısı İsmail Küreci ' nin elinden aldı .