Gül, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel ve beraberindeki heyeti kabul etti.

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l , Tü ; rkiye ' ye resmi ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel ve beraberindeki heyeti kabul etti .

Ç ; ankaya Kö ; şkü ; ' ndeki basına kapalı olarak gerç ; ekleşen kabul , yaklaşık bir saat sü ; rdü ; .

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye gö ; re , Cumhurbaşkanı Gü ; l , Almanya Başbakanı Merkel ile gö ; rü ; şmesinde , Almanya ' daki Tü ; rklerin hızlı bir entegrasyon sü ; recine geç ; tiğini ve eskiye kıyasla bü ; yü ; k başarılara imza atıldığını belirtti .

Konuk Başbakan Merkel de entegrasyon konusunda ö ; nemli ilerlemeler kaydedildiğini dile getirerek , Tü ; rk kö ; kenli vatandaşların topluma bü ; yü ; k katkı sağladığına dikkat ç ; ekti . Şu andaki durumu yine de yeterli gö ; rmediklerini ifade eden Merkel , entegrasyon konusunda daha ç ; ok ç ; aba harcanması gerektiğini vurguladı .

Cumhurbaşkanı Gü ; l , Tü ; rkiye ' nin Avrupa Birliği ü ; yelik sü ; recini , ' ' Tam bir transformasyon sü ; reci ' ' olarak niteledi . Standartların en ü ; st dü ; zeye getirilmesine ç ; alışıldığına dikkati ç ; eken Gü ; l , AB perspektifinin bu sü ; reci tamamladığını kaydetti .