Bakan Yılmaz: '3 Yıl İçerisinde Gap'a 7.8 Milyar Tl Aktarıldı'

Güneydoğu Anadolu Projesi'nden (GAP) Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 2010 yılında GAP'a aktarılan kaynağın toplam 3.5 milyar TL olduğunu belirterek, "Son 3 yıl içerisinde GAP'a 7.8 milyar TL'lik kaynak ayrıldı" dedi.

Bakan Yılmaz: '3 Yıl İçerisinde Gap'a 7.8 Milyar Tl Aktarıldı'
  GAP Kalkınma Platformu 6 . Yü ; rü ; tme Kurulu Toplantısı Diyarbakır Class Otel ' de Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz , Tarım ve Kö ; yişleri Bakanı Mehdi Eker , AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri İhsan Arslan , Kutbettin Arzu , Diyarbakır Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ' in yanı sıra kalkınma ajanslarının genel sekreterleri ve işadamlarının katılımı ile gerç ; ekleşti . Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz , toplantının aç ; ılış konuşmasında , bö ; lgenin diğer bö ; lgelere nazaran bü ; yü ; k avantajlara sahip olduğunu belirterek ,
' Bö ; lgenin genç ; nü ; fusu başta olmak ü ; zere altyapısı bö ; lgeyi daha cazip bir hale getiriyor . Bö ; lge pazar avantajlarının yanısıra sulama sistemlerinin yaygınlaşması ile de yatırımların rahatlıkla yapılabileceği bir statü ; de oluyor . Toplamda yatırım alanında GAP ' ın yatırım payı yü ; zde 14 ' tü ; r . Son 3 yıl iç ; inde yatırım olarak GAP ' a 7 . 8 milyar TL kaynak aktarılmıştır . GAP eylem planı kü ; resel krizin yoğun bir şekilde yaşandığı bir dö ; nemde hayata geç ; miştir ' ifadelerini kullandı .
Aç ; ılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti .