Anayasa Değişiklik Paketi Çalışmaları

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili olarak, "Bizim arkadaşlarımız düşünür taşınır, ülkenin çıkarı neyse o doğrultuda hareket eder. Ülkenin çıkarına yapılacak Anayasa değişikliğini hayata geçirir" dedi.

Anayasa Değişiklik Paketi Çalışmaları
  AK Parti Genel Merkezi ' ndeki Anayasa değişikliği ç ; alışmalarına ilişkin toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Ç ; iç ; ek , Devlet Bakanı Hayati Yazıcı , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek , TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya , AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ , AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ö ; mer Ç ; elik , TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu katıldı . Devlet Bakanı Yazıcı , Genel Merkez ' e gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı . Bir gazetecinin ' Anayasa değişikliğine ilişkin oylamada AK Parti ' den fireler olacağı ' yö ; nü ; ndeki iddiaları hatırlatması ü ; zerine Yazıcı , ' ' Kim sö ; ylemiş , kiminle konuşmuş? Sö ; ylentiler ü ; zerinden fikir yü ; rü ; tmek sağlıklı değildir . Bizim arkadaşlarımız dü ; şü ; nü ; r taşınır , ü ; lkenin ç ; ıkarı neyse o doğrultuda hareket eder . Ü ; lkenin ç ; ıkarına yapılacak Anayasa değişikliğini hayata geç ; irir ' ' dedi .

Yazıcı , pakette değişiklik olup olmayacağı yö ; nü ; ndeki bir soru ü ; zerine de , toplanıp tartışacaklarını , siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan gö ; rü ; şmelerdeki ö ; nerilerin değerlendirileceğini belirtti . Bir başka gazetecinin ' ' Fire olacağını dü ; şü ; nü ; yor musunuz? ' sorusuna Bakan Yazıcı , ' ' Hayır . Duyum işte . Yazıyorsunuz , duyum o . Siz sö ; ylü ; yorsunuz , sizden duyuyoruz ' ' cevabını verdi .

Bakan Yazıcı , siyasi partilerin Hazine yardımından yararlanabilmeleri iç ; in almaları gereken oy oranında herhangi bir dü ; zenleme yapılıp yapılmayacağının sorulması ü ; zerine de , ' ' Bunu iyi etü ; t etmek lazım . Bana gö ; re şu anda normal gibi geliyor ama bü ; tü ; n bunlar hiç ; bir şey tartışılmayacak demek değildir ' ' diye konuştu .

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ö ; mer Ç ; elik de , tasarının Meclis ' te ne zaman gö ; rü ; şü ; lmeye başlanacağının sorulması ü ; zerine , şunları sö ; yledi :
' ' Sayın Başbakanımız ' Mart sonu gelmeden Meclis ' e sevk ederiz ' demişti . Biliyorsunuz zaten 2-3 gü ; n kaldı . Bugü ; n kapsamlı bir ç ; alışma yapılacak , bü ; tü ; n teklifler değerlendirilecek . Biliyorsunuz bu taslağın ö ; zü ; demokrasinin standartlarını yü ; kseltmek , bireyin hak ve hü ; rriyetlerini artırmak . Bu iç ; erikle uyumlu olan her ö ; neri , her taslak , ö ; nerenin kim olduğuna bakılmaksızın masada değerlendirilecek . ' '

Ç ; elik , ' ' Taslağa yeni maddeler eklenebilir mi YÖ ; K ' le ilgili? ' ' sorusu ü ; zerine , ' ' Tek tek maddelerle ilgili bir şey sö ; ylememem ama taslağın demokratik iç ; eriği ile uyumlu , kimin ö ; nerdiğine bakılmaksızın her madde masada . Tek tek bakılacak ' ' yanıtını verdi .
Ö ; mer Ç ; elik , taslak ü ; zerinde herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı şeklindeki soruya da , ' ' Zaten adı ü ; zerinde taslak . Bu değişiklikler aç ; ık bir şekilde , uzlaşmaya dayalı bir şekilde yapılacak ' ' yanıtını verdi .