Kktc Basın Kulubü'nün Mart Ayı Konukları, Kürşat Başar, Tarkan Karlıdağ Ve Serdar Akar Oldu

KKTC Dış Basın Birliği ile Golden Tulip Otel işbirliği çerçevesinde düzenlenen "Basın Kulübü" nün Mart ayı konukları Türkiye'den Gazeteci - Yazar Kürşat Başar, Yönetmen Tarkan Karlıdağ ve Yönetmen Serdar Akar oldu

  KKTC Dış Basın Birliği ile Golden Tulip Otel işbirliği çerçevesinde düzenlenen " Basın Kulübü " nün Mart ayı konukları Türkiye ' den Gazeteci - Yazar Kürşat Başar , Yönetmen Tarkan Karlıdağ ve Yönetmen Serdar Akar oldu . Dış Basın Birliği ' nden yapılan açıklamaya göre , gazetecilerin katıldığı etkinlik dün akşam Golden Tulip Otel ' de gerçekleşti .
Geceye Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Basın Müşaviri Nazan Er de katıldı . Türkiye ' nin tanınmış ve ünlü yönetmenleri , gecede Kıbrıs ' ta Kıbrıs ' ın gerçeğini anlatan bir dizi projeleri olduğunun müjdesini de vererek , 1963 Kanlı Noel ile başlayan ve 1974 Gazimağusa ' nın kurtuluşu ile sonlanan dönem arasında geçen bir projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade etti .
Etkilikte açılış konuşması yapan Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar , geceyi düzenlemekteki amacın , gündemin rutin yoğunluğundan biraz olsun sıyrılıp bu ay siyasetten uzak alanlara yönelmeyi ve bunları yaparken de tüm meslektaşlarla birlikte olabilme fırsatı yakalamayı hedeflediklerini belirtti .
Tanpınar , " Bu gece hep birlikteyiz . Siyasetten boğulmuş , sıkılmış bir vaziyette olduğumuzu hissederek biraz daha değişik bir gündemle bir araya gelelim istedik . Bu tür etkinlikleri ayda bir düzlenmekteki amacımız , birbirimizi bütün o sıkıntılardan , yaşam mücadelesinden kaynaklı vakit bulamamadan dolayı , birbirimizi görme , biraraya gelebilme sıkıntısını aşmak için bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz . Ayrıca birbirinden değerli konuklarımızla da bir arada olma fırsatı yakalıyoruz . Görüşlerimizi ,
fikirlerimizi , projelerimizi , heyecanlarımızı karşılıklı paylaşıyor " dedi .
Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar gecede ayrıca Golden Tulip Otel ' e ve Genel Müdürü Mert Bölükbaşı ' na da katkılarından dolayı teşekkür etti .
Gazeteci - Yazar olmanın yanı sıra senarist , oyuncu ve müzisyen yönleri ile de tanınan Kürşat Başar ise sözlerine Kıbrıs ' ı çok sevdiğini ve burada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek başladı .
Babasının mesleği nedeniyle çocukluğunun en güzel iki yılının Kıbrıs ' ta geçtiğini ifade eden Başar , " ne kadar değişir ve gelişirse gelişsin bu ülkede çocukluğumun izlerini hala daha bulabiliyorum . Kıbrıs ' ta çocukluğuma dönmüş oluyorum . Ayrıca kaybından dolayı üzgün olduğum sevgili babamı da hatırlıyorum "
Kürşat Başar daha sonra Kıbrıs ' a ziyaret nedenlerini de açıkladı . " Burada bulunmamızın sebepleri birden fazla diyebiliriz . Öncelikle sizlerle birlikte olabilmek ayrıca bir diğer sebebimiz de sevgili Tarkan ve Serdar ' la birlikte Kıbrıs ' ta bir dizi yapmak üzere çalışmaya başladık . Senaryolar hazır . Bu nedenle adayı hissedebilmek ve mekân bakmak için de 4-5 defa Kıbrıs ' ta incelemelerde bulunuyoruz " dedi .
' Elveda Rumeli ' ve ' Kurtlar Vadisi Irak ' ın Yönetmenlerinden Serdar Akar , Kıbrıs ' ta anne - baba sıcaklığı bulduğunu ifade ederek ,
" Ben küçükken anne ve babamdan ayrı büyüdüm . Bu tip çocuklar ilgiye ve sevgiye aç oluyorlar . O yüzden bir yerde samimiyet olduğu zaman biz hemen hissederiz onu . Kıbrıs ' ta bu sıcaklığı hissettim . O yüzden burada olmak , yaşamak gerekirse yerleşmek benim için normal bir şey . Çünkü burada anne - baba sıcaklığı var . "
Serdar Akar , Kıbrıs ' ta ki dizi projeleri hakkında da bilgi verdi . ' Kıbrıs ' ta bir projeyi hayata geçirmek enim çok istediğim bir çalışma olacak . Bu benim hoşuma gidiyor " dedi .
' Elveda Rumeli ' ve ' Balkan Düğünü ' dizilerinin Yapımcı ve Yönetmenlerinden Tarkan Karlıdağ da konuşmasında Kıbrıs ' ta çekmeyi planladıkları dizi hakkında bilgi verdi .
1963 Kanlı Noel ve 1974 Gazimağusa ' nın kurtuluş tarihleri arasında geçen bir projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade eden Karlıdağ , Kıbrıs Türk Halkı ' nın bu projeye sahip çıkmasında basına büyük görev düştüğünün altını çizerek gazetecilerin desteğin istedi .
Karlıdağ , " Kıbrıs ' ın gerçeklerinin hayata geçmesi çok istiyoruz . Bu nedenle de kendi imkânlarımızı , gücümüzü , bilgimizi , tecrübemizi ve ekibimizi bütünüyle bu projenin olması için çalıştırıyoruz . Umarım başarırız " dedi .