1. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu Üsküdar'da Gerçekleştirildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

  Sempozyuma , helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ' nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve oğlu Furkan Fatih Yazıcıoğlu ' nun yanı sıra , BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu , AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun da katıldı . Sempozyumun başında , Yazıcıoğlu ile birlikte helikopter kazasında ölenler için Kuran ' ı Kerim okundu .
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşma yapan Yalçın Topçu , " Rahmetlinin hayalini , ölümünün birinci yıl dönümü itibariyle burada gerçekleştirmiş olacağız . Adriyatik ' ten Çin Seddi ' ne kaynaşmış ve birleşmiş , dilde , fikirde ve işte birlik etmiş bir birliğin , onun ruhaniyetiyle beraber tekrar burada bir meyvesini göstereceğiz . İnşallah bu birlik ve beraberlik , buradan Anadolu coğrafyasına dalga dalga yayılacak . Muhsin Yazıcıoğlu , hayatının genelinde , mecliste , milletin içerisinde hiçbir zaman
' canım ' demedi , hep ' cananım ' dedi . Bu cananın adı da milletti , devletti , vatandı , ezandı " diye konuştu .