Yazıcıoğlu hayatını kaybettiği Keş dağı'nda anıldı

Geçtiğimiz sene geçirdiği helikopter kazasıyla yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün birinci yılında, hayatını kaybettiği Keş Dağı'nda dualarla anıldı.

BBP'nin, merhum genel lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının birinci yıldönümünde, yaklaşık 100 kişi Keş Dağı'na tırmandı. Dağa yaklaşık 1,5 saatte tırmanan Yazıcıoğlu'nun sevenleri, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İndirilen hatim dualarının ve Yasin-i Şerif'in okunduğu dağda, Alperenler dava yemini etti. Anma programında bir konuşma yapan BBP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Hayrettin Arslanhan, "Şehit liderim, dürüstlüğünü, adam gibi adamlığını örnek alıyoruz. Senin ulu davan davamızdır, yolun yolumuzdur. Sen kabristanında rahat uyu. Yiğit adam, senin talebelerin olarak sonuna kadar o mutlu davanı, ülkeni, toprağını, bayrağını, vatanını, milletini koruyacağımıza söz veriyoruz." dedi.

Helikopter enkazını bulan ekibin başında yer alan Döngel Köyü eski muhtarı Yılmaz Tilki de enkazı bulma sürecini anlattı. Sağ salim bulamadığı için hala kendisini suçlu hissettiğini söyleyen Tilki, "Keşke 25 Mart günü duyduğum anda gelseydim.Çünkü bu noktaya odaklanmıştım. Çok üzgünüm." diye konuştu. Yazıcıoğlu sevenleri, anma programının ardından dağdan ayrıldı.