Tübitak Proje Yarışmasında Ege'den Ankara'ya 17 Finalist

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması sonucunda İzmir Bölgesi'nden 17 finalist Ankara'da yarışmaya hak kazandı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması sonucunda İzmir Bölgesi'nden 17 finalist Ankara'da yarışmaya hak kazandı. Ege Bölgesi'ndeki 98 okuldan 611 öğrencinin 356 proje ile katıldığı yarışmada 123 proje üç gün boyunca DEÜ Tıp Fakültesi eski derslikler grubunda sergilendi. Sekiz dalda 17 finalistin açıklandığı ödül töreni, İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün'ün de katılımıyla
gerçekleşti. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de sadece finalistler değil ikinci olanlara da belge ile birlikte para ödülü verildi.
TÜBİTAK İzmir Bölgesi Proje Koordinatörü ve DEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürvekili Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan açılış konuşmasında, ev sahipliği yaptıkları proje yarışmasına İzmir'den 239, Manisa'dan 51, Uşak'tan 28 proje başvurusu olduğuna dikkat çekerken, "Enstitüler üniversitelerin bilim adamı yetiştiren kurumlarıdır. Bu sebeple TÜBİTAK, etkinlik için enstitümüzü tercih etti. Üç gün süren proje sergisini toplam 2776 kişi gezdi. Bu bizim için çok önemli" ifadesini kullandı.
DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Bahar da genç beyinlerin önemini vurgularken, başarılı okulların öğrenci, öğretmen ve yöneticilerini kutladı.
İzmir ve Ege Bölgesi'ni Ankara'daki finallerde temsil edecek finalistler büyük heyecan yaşarken, İzmir Özel Yamanlar Koleji ile Uşak Fen Lisesi üçer proje ile finale en çok proje gönderen okullar oldu. Aydın Fen Lisesi Öğrencisi Mustafa Ozan Alpay, kürsüde sevinç gözyaşlarını tutamadı.
İzmir Bölge finalistleri şöyle oluştu:
Bilgisayar
İzmir Özel Yamanlar Koleji - Süleyman Yunus Dülger, Mustafa Tokgöz
İzmir Özel Yamanlar Koleji - Ebubekir Karaboğa, Bilgehan Ergan

Biyoloji
Manisa Özel Doruk Fen Lisesi - Cem Kalkan, Gökçe Yavaş
İzmir Özel Çakabey Lisesi - Gizem Nur Şan, Uğur Başar
Aydın Fen Lisesi - Mustafa Ozan Altay, Aysu Akın

Coğrafya
Muğla Özel Bordum Özel Marmara Lisesi - Thomas Coşkun Horasan, Nesli Capgın

Fizik
İzmir Fen Lisesi - Alper Gencer, Taner Can Telek
Uşak Fen Lisesi - Emre Furkan Mercan, Mustafa Coşkun

Kimya
Özel Ege Lisesi - Berk Akgöl, Pelin Akgün
Özel Türk Anadolu Lisesi - Ahmet Fatih Arslan, Ahmet Cem Seylan

Matematik
İzmir Özel Bornova Lisesi - Osman Asil Hacıibrahim
İzmir Özel Yamanlar Fen Lisesi - Fatih Atalı, Halil Samed Çıldır

Tarih
Uşak Fen Lisesi - Fatma Ezgi Altun
İzmir Özel Çamlaraltı Koleji - Merve Erdim, Gamze Kar

Sosyoloji
Uşak Fen Lisesi - Ayça Kulalıgil, Rıfat Özkan
İzmir Özel Bornova Lisesi - Nilhan Seyhan, Ayşecik Demirel
Aydın Karacasu Lisesi- Hakan Mersin, Özlem Kesici