Türkçe Olimpiyatlarına Hazılanan Kuzey Iraklı Öğrenciler Mardin'de Gösteri Yaptı

Bu yıl Türkiye'de düzenlenecek olan Uluslararası 8. Türkçe Olimpiyatları'na hazırlanan ve Kuzey Irak'taki Türk okullarında okuyan öğrencilerin gösterisi Mardinlileri büyüledi.

Türkçe Olimpiyatlarına Hazılanan Kuzey Iraklı Öğrenciler Mardin'de Gösteri Yaptı
Kuzey Irak elemelerinde dereceye giren öğrenciler Gaziantep'te yapılacak ön eleme öncesi Mardin'e geldi. Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren Türk okullarında okuyan öğrenciler Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Salonu'nda kendilerini izlemeye gelen binlerce Mardinliye sergiledikleri Karadeniz'in popüler 'Kolbastı' oyunu, tiyatro gösterisi, okudukları şiirler ve güzel Türkçeleri ile seslendirdikleri şarkılarla unutulmaz bir gece yaşattılar.
Gecede izleyenlere sürpriz yaparak Türkçe, Arapça ve Kürtçe, şarkı, şiir ve tiyatro gösterisi sunan öğrencilerin performansı sanatçılara adeta taş çıkarttı. Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen gösteriye Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Emniyet Müdürü Sedar Meriç, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

"BU KARDEŞLERİMİZ YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİNİ İNŞAA EDİYOR"
Tören öncesinde bir konuşma yapan Vali Hasan Duruer, 10 bin kilometre uzaklıkta bulunan Küzey Kore, Atlanta'da bulunan okulları gördüğünü belirterek, Anadolu insanının kahraman, vefakar, cefakar her türlü takdirin üzerinde bulunan insanlarının düşüncesini selamladığını söyledi. "Haritada ismini dahi bilmediğimiz hiç görmediğimiz tanımadığımız yerlerde her türlü vefakarlığın üzerinde çalışan bu kardeşlerimiz yaptığı çalışmalarla Türk milletinin geleceğini inşaa ediyor" ifadelerini kullanan Duruer, "Biz bu
okullardan gelenleri yabancı olarak kabul etmiyoruz. Kuzey Irak'ta Irak'ın kendisi de Suriye de hepsi de bizim kardeşlerimizdir. Kader bizi ayrı düşürmüştür. Kafamızda, düşüncemizde, fikrimizde herhangi bir sınır yoktur. Ve onların yapmış olduğu düşünceyi tekrar selamlıyorum. Bu kardeşlerimizi Mardin'de görmekten ve ağırlamaktan dolayı da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Mardin'de yakışanı yaptılar. Bu salondaki çoşku bunun en büyük delilidir. Bu arkadaşların ve kardeşlerim dünyanın her tarafında kahramanca
ışık mücadelesi veren sevgi mücalelesi veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise, dünyanın dört bir yanında dağılmış gönül erlerinin vermiş olduğu eğitim mücadelesinde göstermiş oldukları başarılara dikkat çekerek, "Bu başarılarla ne kadar övünsek azdır" diye konuştu.
Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, ''Bu gece bu güzel insanların göstermiş olduğu bu çaba karşısında yaşadığım bu güzel duyguyu kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Kardeşliğin yeniden ateşlendiğini muhabbetin sevginin yeniden devam ettiğini görmek bizleri sevindirdi. Bu hizmetlerin dünyanın dört bir yanında bizleri temsil etmesi orada yaşayan farklı din ve dillerden olan insanların bizim konuştuğumuz dili konuşması göğsümüzü kabartmaktadır" şeklinde konuştu.
Son zamanlarda Türkiye'de popüler olan kolbastı oyununu sahneleyen Iraklı öğrencilerin yapmış oldukları figürler izleyenlerden büyük alkış aldı. Gecenin sonunda ise Vali Duruer, Belediye Başkanı Ayanoğlu ve Rektör Omay, Küzey Irak'ta bulunan Türk okullarında okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.