Intel'den ODTÜ ve Bilkent'e büyük destek

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerine büyük destek sağlayan İntel ODTÜ ve Bilkent'e 2.5 milyon dolarlık ekipman bağışladı.

Intel'den ODTÜ ve Bilkent'e büyük destek

Intel, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde 3 ayrı projeye yaptığı yatırım ile akademik araştırmalara büyük destek veriyor. ODTÜ MEMS Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne 2.5 milyon dolarlık ekipman bağışlayan Intel, destek vereceği 2 ayrı bilimsel araştırmayla da üniversitelerle işbirliğini güçlendiriyor.
Intel; T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar’ın katılımı ile gerçekleştirdiği basın toplantısında akademik araştırmalara yönelik yeni işbirliği projelerini açıkladı:

• Intel, savunma sanayinden biyomedikal alanına kadar pek çok farklı uygulamada kullanılabilecek akıllı sistemlerde kullanılmak üzere mikroalgılayıcılar geliştiren Orta Doğu Teknik Üniversitesi “MikroElektroMekanik Sistemler (MEMS) Araştırma ve Uygulama Merkezi”ne 2.5 milyon dolarlık ekipman yatırımı yapıyor.