İncesu Kanyonu'nda Rafting Sporu Yapılması İçin Girişim

Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan İncesu Kanyonu'nda rafting sporu yapılabilmesi için çalışma başlatıldı.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Enver Oral, Ortaköy Kaymakamı Gökhan Zengin ve Gençlik Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile birlikte Ortaköy ilçesine bağlı İncesu Köyünde bulunan 13 kilometre uzunluğundaki İncesu Kanyonu'nda inceleme yaptı. Kanyondaki incelemelerin ardından Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret eden Envar Oral, İncesu Kanyonu'nda rafting yapılabilmesi amacıyla çalışma başlattıklarını açıkladı. Oral, yaptıkları incelemelerin ardından bir rapor hazırlayacaklarını, rapora olumlu yanıt
gelmesi halinde İncesu Kanyonunu rating sporuna açacaklarını bildirdi.
Vali Mustafa Toprak ise, İncesu Kanyonu'nda rafting sporunun yapılmasının doğa turizminin yanı sırada ilçede tarihi ve kültürel turizmi de canlandıracağına işaret etti. Vali Toprak, ''Turizm potansiyeli bakımından zengin olan ilimizin bu sektörden azami ölçüde payını alması için tüm çabaları göstereceğiz'' dedi.
13 kilometre uzunluğundaki İncesu Kanyonu'nun bir giriş ve çıkışı bulunuyor. 200-300 metre yüksekliğindeki sarp kayalıklarla çevrili kanyon, mevsimine göre rafting ve doğa yürüyüşü sporları için uygun özelliklere sahip. Kanyona Haziran ve Ekim aylarında gidenler, Çekerek Irmağı'nın sakin suyunda gezip, ırmak yatağından 1.5 metre yükseklikteki Kybele kabartmalarını görebiliyor.
Yamaç kayaları üzerine işlenmiş, 1,5 metre yükseklikte, bereketi ve bolluğu simgeleyen ''Av Tanrıçası'' kabartmasından, bölgenin, M.Ö. 2'inci yüz yılda avlak olarak kullanıldığı da tespit edildi. Kanyonda ayrıca çok sayıda kuş türü yaşıyor.