Çubuk Kültür Merkezi Hizmete Açıldı

Çubuk Belediyesi Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çubuk Kültür Merkezi Hizmete Açıldı
Son zamanlarda sosyal projeleri ile öne çıkan Çubuk Belediyesi, Yavuz Selim Mahallesi Camii Kebir'in karşısına bulunan binayı Belediye Kültür Merkezi olarak hizmete açtı. Açılışa Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, eski belediye başkanlarından Veli Neşeli, Ömer Ateş, Süleyman Haksever, Mustafa Gökmen, siyasi parti başkanları, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, mahalle sakinleri ve yaşlılar katıldı. Merkezin açılışında konuşan Kaymakam Dallı, ilçenin sürekli gelişen
bir ilçe olduğunu belirterek, sosyal projelerle de ilçenin öne çıkmaya başladığını söyledi. Dallı, ''Emekli vatandaşların daha iyi şartlarda vakitlerini geçirmelerini ve kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak amacıyla belediye tarafından yapılan Kültür Merkezi'ni açmak için bugün burada toplandık. Kültür evinin Yaşlılar Haftası'nda açılması da ayrıca bir önem arz ediyor. Bu güzel projeden dolayı belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz. Merkez ilçemize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.
Yaşlıların toplumla bütünleşmesi, daha aktif olmaları ve yaşama bağlı kalmaları için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Özden ise, "Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. İtibar gerektiren bu dönemde yaşlılarımıza ne yapsak azdır. Ayrıca gelişmişliğin en önemli kriterlerinden biri de yaşlılara verilen önemdir'' diye konuştu.
Daha sonra protokol, davetliler ve vatandaşların katılımıyla açılış kurdelesi kesilerek, merkezin açılışı gerçekleştirildi. İki katlı olan Çubuk Belediyesi Kültür Merkezi'nde çay salonu, dinlenme yerleri, kütüphane ve internet bulunurken, merkezde sağlıktan eğitime birçok konuda sohbetler ve eğitimler olacak.