17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl dördüncü kez AYGAZ ve OPET sponsorluğunda düzenlenen 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Başlıyor
17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali programında yurtdışından 9 tiyatro ve dans topluluğu ile Türkiye'den seyirciyle ilk kez buluşacak 30'a yakın oyun, dans, performans ve özel gösteriler yer alıyor. Festival kapsamında, 18 farklı mekânda sahnelenecek 90 gösterinin yanı sıra ünlü konukların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek. 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin programı 22 Mart Pazartesi günü İKSV'nin yeni binası içinde yer alan Salon'da yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı.

Basın Toplantısı'nda, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Festival Sponsorları AYGAZ adına Genel Müdür Yağız Eyüboğlu ve OPET adına Genel Müdür Cüneyt Ağca ile Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Prof. Dr. Dikmen Gürün birer konuşma yaptı. İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olduğu bu yıl İstanbul Festivallerinin kenti her zamankinden de geniş bir şekilde kucaklamayı amaçladığını söyleyen İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: "Her iki yılda bir İstanbul sahnelerine yeni bir heyecan sunan festivalimizin hem uluslararası niteliğini hem de Türkiye'nin tiyatro yaşamındaki öncü rolünü sürdürmesi bizim için büyük önem taşıyor. Toplumun kendisine bambaşka bir gözle bakmasını, içinde yaşadığı hayatı farklı yönleriyle görmesini sağlayan tiyatronun, farklı sanat alanlarına dokunarak ortaya çıkardığı yeni keşifler, yeni biçimler ve yeni yorumları desteklemekten mutluluk duyuyor, bu uğraşlarımızda bize destek olmayı sürdürdükleri için başta Festival Sponsorlarımız Aygaz ve Opet olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

AYGAZ adına bir konuşma yapan Genel Müdür Yağız Eyüboğlu "Aygaz olarak, Türkiye'de kurumsal vatandaşlık kültürünün yerleşmesi sürecinde öncülük ediyor, çaba sarf ediyor, eğitim, sağlık ve kültür-sanat alanlarında yıllardır katkı sağlıyoruz. Bu bağlamda, ülkemizin kültürel yaşamının en temel yapıtaşlarından biri saydığımız İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile işbirliğimize büyük değer veriyor, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin dört yıldır parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.