Ak Parti Milletvekillerinden İha'ya Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, İHA Karabük bürosunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ak Parti Milletvekillerinden İha'ya Ziyaret
Stadyumdan, hastane inşaatı ve su arıtma tesisine kadar devam eden bir çok konuda bilgiler veren Milletvekilleri Ceylan ve Ünal, bu yıl başlanan projelerin tamamlanarak temellerinin atılacağı müjdesini verdi.
BAŞBAKAN STAD İÇİN TALİMAT VERDİ
Süper Lig'i neredeyse hemen hemen garantilemiş olan Kardemir Karabükspor'un mevcut stadyumunun modernizasyonu için Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın bizzat talimat verdiğini söyleyen Milletvekili Mehmet Ceylan, "Geçtiğimiz hafta deplasmanda oynanan Buca maçı bizim için çok güzel bir sonuçtu. Altın değerinde bir 3 puan aldılar. Hemen hemen artık şampiyonluğu garantilemiş gibi. Önümüzdeki maçlarda şampiyonluk turlarını atmış oluruz. Haklı olarak Karabük'ün modern bir stada ihtiyacı var. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bizzat talimat vererek, yatırım programına alınarak hızla ihalesinin yapılmasını istedi. Bu hafta içi DPT ile görüşüp işin biraz daha hızlanmasını isteyeceğiz. Bizim ilk etapta beklentimiz bir veya iki tribünün bu yıl bitirilmesini istiyoruz. Gelecek yılda diğer tribünleri tamamlayarak kapasiteyi iki katına katlayacağız. Diğer yandan Onur sahası 20 yıllığına Karabükspor'a kiralanacak. Bunun yanında Kardemir Karabüskpor içersinde 5 idman sahasının bulunacağı yeni bir tesis çalışması var bununla ilgili çalışmaları da devam ediyor. Diğer yandan bölgede 3 tane büyük otel proje aşamasında. Yerli işadamlarımız bununla ilgili proje çalışmaları içersinde. Diğer yandan Uluslar arası çapta ün yapan Hilton Otelleri Safranbolu çevresinde büyük bir otel projesi düşünüyor. Bununla ilgili gerekli çalışmalar yapıyor. Bunlar bölgemizde teşvik yasası olduğundan çok iyi bir şekilde faydalanabilir" dedi.
Milletvekili Cumhur Ünal ise, "Karabükspor iki defa birinci lige çıktı. Karabük bu havayı iyi biliyor. O zaman ilçe idik şuan İl'iz. O zaman bazı ortamı yakalayamadık ama bu yıl gerekli ortamın ve havanın iyi yakalanması lazım. Bunun için iş adamlarımızın bölgeye modern otel, restaurant ve sosyal alanlar üzerine yatırım yaparak bu açığı kapatmaları gerekli. Şimdiden bunun plan ve programını yapmaları lazım. Çünkü Süper Lige çıkan bir takım kenti bir üst seviyeye çıkaracaktır" diye ifade etti.
SU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALARI
Milletvekili Mehmet Ceylan, Karabük gündemini meşgul eden ve Karabük ile Safranbolu'nun içme suyunu karşılayan Karasu'nun sertliğinin giderilmesi için menba sisteminin kurulacağı alanda DSİ ile görüşme yapılarak bu işe son noktayı koyun dediklerini söyledi.
Ceylan, şahıs ve hazine arazisi üzerine yer çalışması olduğunu ifade ederek, "DSİ Hazine arazisi üzerine duruyor. Hazine arazisi varken, şahıs arazisine arıtma tesisi kurmak normal olmazdı. Dolayısıyla DSİ son çalışmalarını tamamlamak üzere" diye kaydetti.
Milletvekili Ünal ise, "Hem Karabük hemde Safranbolu eskiden çok su sıkıntısı yaşadı. AK Parti hükümeti döneminde Karasu bölgesinden çıkan su ile bölgenin 40 yıllık su ihtiyacı karşılandı. Hükümet bunun için yaklaşık 35-40 milyon TL bir harcama yaptı. Tabi suyun sertliği fazla olduğundan Türkiye'de ilk defa menba sistemi kurulacak. Buda nereden baksanız 15-20 milyon TL'lik bir harcama gerektiriyor. Sudan sebepler yer konusunu başka yerlere çakilmesi bizleri üzüyor. Çalışılan işlerin başka yönlere çekerek halkın yanlış anlaşılmalarına neden olan siyasi polemik haline getirmek isteyenlerin güdük düşüncülere şahit olmaktayız. Herkes bulunduğu makamlarda projeler üretmeli ve makamının gereğini yapmaları. Herkes işini yapsın bizler işimizi yapıyoruz" diye söyledi.
300 YATAKLI HASTANE TEMELİ BU YIL ATILACAK
Karabük'e yapılması planlanan 300 yataklı modern Devlet Hastanesinin bu yıl temelinin atılacağını hatırlatan Mehmet Ceylan, "Hastane konusunda çalışmalar devam ediyor. Bir iki teknik konuda sıkıntı vardı onlar da çözülmek üzere. Bunu en kısada sürede bitirip ihale edilmek üzere Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ Başkanlığına iletilecek. Yeniden hazırlanan hastane projesi çok güzel olmuş. 300 yataklı olmasına rağmen ileride 400 yataklığa dönüşebilen yeni bir proje hazırlandı. Yer darlığını aşmak maksadıyla Sağlık Bakanlığı SGK'ya ait 7.5 - 8 dönüm lojmanları almak için çalışmaları başlattı. Sanıyorum para yada yer karşılığında bu yerde alındıktan sonra bu sene 300 yataklı modern hastanenin temelini atacağız" dedi.
AFETZEDELERE KİRA YARDIMI
Karabük'te şiddetli yağışları sonucu yıllardır devam eden heyelanlı bölgelerde bulunan aileler için Acil Durum Merkezi tarafından kira yardımı yapılacağını da kaydeden Milletvekili Mehmet Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gerek Kayabaşı mahallesinde gerek Atatürk mahallesinde heyelana maruz kalan vatandaşlarımız için Acil Durum Merkezi tarafından kira yardımı yapılacak. Yaklaşık 24 aileye 180'er TL kira yardımı yapılacak. Diğer yandan bu vatandaşlarımız için afet konutları yapılması için yer arayışı sürüyor. Şuan Kapullu mahallesi bölgesinde bununla ilgili yer çalışması yapılıyor."