Ebru Yarışması'nda Ödüller Sahibini Buldu

Antalya Tanıtım Vakfı ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen 'Akdeniz Üniversitesi 2.Ulusal Uygulamalı Ebru Yarışması'nda ödüller sahibini buldu.

Ebru Yarışması'nda Ödüller Sahibini Buldu
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen ödül törenine Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demir, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, yarışmacı öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
19-22 Mart tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Akdeniz Üniversitesi 2.Ulusal Uygulamalı Ebru Yarışması'na 17 üniversiteden 40 öğrenci katıldı.Her yarışmacının 2'si klasik, 2'si serbest tarzda olmak üzere toplam 4 eserle katıldığı yarışmada birincilik ödülünü Akdeniz Üniversitesi'nden Seda Kaya aldı. Kaya'ya ödülünü Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demir verdi. Yarışmada ikinci olan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Fatma Çıldır'a ödülünü Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, üçüncü olan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Ümmü Gülsüm Kayacan'a ise ödülünü Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kayacan verdi.
Genç Ebru sanatçılarının birbirinden güzel eserler sunduğu yarışmada, Anadolu Üniversitesi öğrencisi Fatma Çakmak'ın eseri 1. Mansiyon, Selçuk Üniversitesi öğrencisi Saime Solak'ın eseri ise 2. Mansiyon ödülüne layık görüldü. Dereceye giren öğrencilerin tüm eserleri, diğer öğrencilerin ise 2'şer eseri 'O Sevgiliye Suda Mektuplar Yazdık' sergisi ile 22 Mart tarihinden itibaren 1 hafta boyunca Antalya Müzesi'nde sergilenecek.