Narman'ın Köylerini Sel Ve Fırtına Vurdu

Erzurum'un Narman ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına Çamlıkaya ve Tuztaşı köylerindeki çok sayıda evde hasara neden oldu.

Erzurum'un Narman ilçesinde bir haftadır etkili olan yağışlı hava ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Çamlıkaya ve Tuztaşı köylerinde oluşan hasarları tespit etmek amacıyla bölgeye giden Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden teknik ekipler, Kaymakam Alper Tanrısever, İl Encümen Üyesi Cem Çil ve Jeoloji Mühendisi Osman Acar ile birlikte Çamlıkaya köyünde hasar tespitinde bulundular. İl Encümen üyelerinden Münir Akdemir ile Afet şube müdürü İbrahim Kınalı ve teknik elemanlardan
oluşan ikinci ekip ise Tuztaşı köyünde incelemelerde bulundu.
Çamlıyayla köyünde yapılan incelemelerde Cengiz Akay ve Tükez Alper isimli vatandaşların evlerinde hasar olduğu aynı zamanda heyelan tehlikesi altında bulunduğu tespit edildi. Heyelan tehlikesi altında olan vatandaşlar evlerini boşaltarak komşu ve yakınlarının evlerinde geçici ikamet etmeye başladıkları bildirildi. Köyde birçok vatandaşında evinin damlarının çöktüğü duvarlarında ise yıkık ve çatlamalar olduğundan oturulamaz durumda olduğu belirtildi. Tuztaşı köyünde yapılan inceleme ve tespit
çalışmalarında ise bazı evlerin yan duvarlarında çökme ve çatlama meydana geldiği.ev içlerinde sıvaların döküldüğü tespit edildi. Her iki köyde de vatandaşlar, evlerinin yıkılacağı korkusunu yaşadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.
Afet Şube Müdürü İbrahim Kınalı, inceleme sonunda yaptığı açıklamada, "Genel olarak köylerde yapılan yapıların tekniği ve çok eski yapılar olması nedeniyle zamanla dış etkenlerden dolayı taşıyıcı sistemlerde zayıflama meydana gelmiştir. Geçtiğimiz günlerde etkili olan yağmur ve rüzgarda çok zayıf olan eski evlerin ve ahırların zarar görmesine neden olmuştur ilçemizdeki bir çok köydeki yapılarda aynı durumdadır" dedi.
Kaymakam Alper Tanrısever ise vatandaşların yaşadığı bu sorunun çözümü yasal mevzuat çerçevesi içerisinde halledileceğini dile getirdi.
Yapılan inceleme ve tespit raporlarının ilde değerlendirilerek vatandaşların yaşadıkları sorunun giderilmesi için neler yapılacağına karar verileceği belirtildi.