'Vatan Sağolsun' Piyesi İzleyenleri Duygulandırdı

Sivas'ın Suşehri İlçesinde Suşehri Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Vatan Sağolsun' adlı Çanakkale Zaferi'ni konu alan piyes izleyenleri duygusal anlar yaşattı

'Vatan Sağolsun' Piyesi İzleyenleri Duygulandırdı
Sivas'ın Suşehri İlçesinde Suşehri Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Vatan Sağolsun" adlı Çanakkale Zaferi'ni konu alan piyes izleyenleri duygusal anlar yaşattı.
Suşehri Kaymakamlığı tarafından organize edilen, Suşehri Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Atatürk İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Salih Ünal tarafından yapıldı. Ünal konuşmasında "Düşman kuvvetleri çağın en modern zırhlarında savaş yerlerini aldılar. Çanakkale bir yangın yerine döndü. O andan başlayarak tam sekiz buçuk ay boyunca, yaşamlarında daha önce birbirlerini görmemiş bir milyon kadar genç, birkaç bin metrekarelik bir arazi üzerine kıyasıya bir ölüm savaşına girişti. Düşmanın rezil ayaklarının altında inleyen şehit toprağını azaptan kurtarmak için, attılar kendilerini Azrail önüne. Büyük bir destanın sayfalarına kendi al kanlarından bir destan yazdılar. Bize düşen, onların bıraktığı bu kutsal emanetlere sahip çıkmak ve bu emanetleri günden güne, bir adım daha ileriye taşımaktır."dedi.
Daha sonra Suşehri Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Vatan Sağolsun adlı Çanakkale Zaferini, Çanakkale'de şehit düşen Türk askerlerinin kahramanlıklarını konu alan piyes programa katılan resmi daire amirleri, okul müdürleri ve öğrencilerin izlenimine sunuldu.
Piyes sırasında Çanakkale'de şehit düşen kahraman Türk askerlerinin göstermiş olduğu kahramanlık destanını izleyicilere en iyi şekilde sunan öğrenciler izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
Slayt gösterisi eşliğinde Çanakkale adlı belgeselinin sunumundan sonra Çanakkale şehitleri şiiri ve Çanakkale Türküsü seslendirildi.
Ayrıca Liseler arasında düzenlenen Çanakkale Zaferi konulu Resim Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.