Sinop'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 95

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 95. yıl dönümü nedeniyle Sinop'ta tören düzenlendi. Sinop'ta şehit düşen denizci Türk askerlerinin kemiklerinin muhafaza edildiği "Deniz Şehitleri Anıtı" önünde düzenlenen programda duygusal anlar yaşandı.
1853 yılında Osmanlı Rus-Savaşı'nda Sinop Limanı'nda pusuya düşürülen Osmanlı donanmasında şehit edilen binlerce Türk askerinin topluca gömüldüğü odacığın üzerine yapılan Deniz Şehitleri Anıtı'nda düzenlenen tören, anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra Vali M. Hakan Güvençer şehitlik defterini imzaladı.
Törene, AK Parti Sinop Milletvekilleri Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı ile Kadir Tıngıroğlu, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Akış, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ile şehit ve gazi yakınları katıldı. Tören sonrası, kent mezarlığında bulunan şehitlikte yatan askerlerin kabirlerine karanfil bırakıldı. Program şehitler için Kur'an-ı
Kerim ve duaların okunması ile son buldu.