Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Anma Günü

Osmaniye'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Anma Günü
Törenlerin ilki Belediye Asri Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte düzenlendi. Şehitlik mozelesine çelenklerin sunumunun ardından ihtiram atışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından dua yaptırıldı. Garnizon Komutanlığında görevli İkmal Üsteğmen Özgür Lel tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Buradaki törende Vali Celalettin Cerrah ve protokol üyeleri şehit mezarlarını ve şehit yakınlarını ziyaret edip, mezarlara karanfil bıraktı.
Törenlerin ikinci bölümü Cebelibereket Kültür Merkezi'nde yapıldı. Vali Celalettin Cerrah burada yaptığı konuşmada, "Bugün; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan, 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan, Çanakkale Zaferi'ni kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin "Şehitler Günü'nü" idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan bir millet, onunla ne kadar iftihar etse yeridir. Böyle bir iman ve ahlak destanı çıkarabilen bir toplum, en zor şartlarda bile daima toparlanıp dirilme kabiliyetine sahip demektir. En acı, en yoğun imkânsızlıkların yaşandığı yıllarda, kurtuluş ümidimizin meşalesi olan ve yolumuzu aydınlatan, bu manevi mücadele sonsuz bir denizdir. O denizdir ki her hatırlayışımızda geçmişi bize getiren, tek başına bugünkü ve yarınki nesillere tarih, vatan sevgisi, milli şuur ve milli beraberlik için gerekli bilgiyi ve hassasiyeti kazandıracak kadar büyüktür. Tarihin her sayfasını aydınlatan değerlerimize saldıran uluslara karşı, onurumuza sahip çıkma mücadelemizin her bir anına yazılan böyle bir zafer, tarih sahnesinde başka hiçbir ulusa nasip olmamıştır. Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Bu eşsiz destan, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, böylece Allah rızasına eren şehitlerin destanıdır. Bizleri bu anlamlı günde onurlandıran siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum, evlatlarını kınalayarak askere gönderen Türk anaları, başımız sağolsun denildiğinde vatan sağ olsun diyen Türk babaları vatan size minnettardır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle minnetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum, şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.
Konuşmanın ardından Şehit J.Komando Er Mehmet Kıl adına babası İbram Kıl, Şehit J.Uzman Çavuş Yakup Ceylan adına babası İbrahim Ceylan, Gazi Uzm.J.Kad.Çvş. Hasan Gedikli, Gazi J.Uz.Çvş. Erhan Büyükaslan, Gazi Uz.J.Kad.Çvş. İlker Pala, Gazi Uz.J.Kad.Çvş. Harun Özdemir, Gazi J.Uz.Çvş. Refik Ermeydan, Gazi Polis Memuru Ümit İnangil ve Gazi Polis Memuru Ekrem Keleş'e Devlet Övünç Madalya ve Beratı Vali Celalettin Cerrah tarafından verildi.
Tören, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği 10. Yıl Marşı ile son buldu.
Törenlere; Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Davut Şahin, Belediye Başkanı Kadir Kara, Milletvekili Hakan Coşkun, OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, C.Başsavcısı Ramazan Apaçık, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Erkol, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı Durmuş Öksüz, EMŞAD Başkanı Mahmut Kaplan, çok sayıda askeri ve sivil erkan ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.